[]

Laravel öğrenmek?

sahip olduğum bir sitenin yönetim panelini değiştirmeyi planlıyorum. tam işe girişecektim ki "bunu laravelle yazayım hem laravel öğrenirim" diye bir düşünce bleirdi kafamda.

daha önce laravel ile bir şey yazmadım. farklı frameworkler kullandım ama en çok kendi framework'ümü kullandım.

sizce böyle bir maceraya gireyim mi? mesela şimdi adını hatırlayamadığım bazı diğer frameworklerde, mysql sorgularında çok sorun yaşamıştım. istediğim özgürlükte sorgu yapamamıştım. çok fazla inner join, left join veya iç içe array sorguları gibi yerlerde çuvallamıştım. laravelde de bu gibi poblemler yaşar mıyım?

1. laravel için hangi derslere başvurayım? (udemy vs. olur)
2. laravel'e geçmeden önce bilmem gereken artı ve eksiler nelerdir?
3. hazır yeni projeye girişmişken bi laravelle kodlayayım dimi?

 
ya aslında bir eksiğini hissetmiyorum ama başkalarının laravel geliştirdiği projelere dahil olamıyorum bilemediğim için.


  • tchuck  (16.11.17 18:27:02) 
kendi framework'üm mvc idi bu arada.

onun dışında birkaç tane mvc projesinde (.net'ti onlar) front end olarak yer aldım.
  • tchuck  (16.11.17 18:46:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.