[]

basit bir solidworks sorusu

Selamlar,
Çok yeniyim. Şöyle bir şey yapmak istiyorum ama problem oluyor.

1-Top plane'i seçip bir daire çiziyorum. Bu daire bir silindir boru olacak yukarıya doğru. Burada sorun yok.
2-Sonra front plane'e geçip tabandan (dairenin olduğu) örneğin 10 cm yukarıda yatay bir line çizmek istiyorum. Ama sketch'te çizemiyorum. Daha doğrusu herhangi bir çizim yapamıyorum. Edit sketch butonu aktif. Yukardaki menülerden daire, kare vs seçiliyor ama ekranda çizim görünmüyor.

Teşekkürler.

 
Front plane'den 10 cm yukarıda diye kendin yazmışsın, yani olmayan düzlemden bahsediyorsun. Tam olarak çizmek istediğin yere PLANE ataman lazım. Plane komutuna girince sana hangi düzlemden, ne uzaklıkta çizmek istediğini sonar, hatta advanced menüsüyle açı falan da girebilirsin. Önizleme ile koyacağı düzlemi gösterir zaten. Sırasıyla top plane ya da front plane seçiliyken plane'e tıkla, deneme yanılmayla en sonunda bulursun nasıl yapacağını.


  • onemoremile  (16.11.17 14:10:09) 
Daireyi çizip boss ettin mi? yoksa hala daire olarak mı duruyor?


  • Restclean  (16.11.17 15:18:26) 
@restclean: evet etmiştim. yalnız @onemoremile'in da yazdıklarından sonra biraz kurcalayınca şunu farkettim, ben çizmiyor zannediyordum ancak perspektif'ten bakınca meğer çiziyormuş, yalnız beklediğim plane'e değil.
Teşekkürler.

  • puc  (16.11.17 16:15:55 ~ 16:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.