[]

Dayak Yemek

Lise 1'den beri hiç kavga etmedim. Lise 1'e kadar da çok çok çok nadir. Zaten kaçınılmaz olana kadar (karşı taraf saldırana kadar) hep kaçınmaya çalıştım kavgadan. Hiç dayak yemedim. Bir defa çok yaklaşmıştım dayak yemeye ama çocuğun boynunda atkı vardı, iki ucundan birini çektim, şansıma doğru olandı, boğuluyordu az kalsın, bıraktım öyle kaldı.

Yarebbim sanırım hayatımda sorduğum en salakça soru ama cidden merak ediyorum.

Aslında gerekçem şu, somut bir sorun istiyorum. Somut bir acı istiyorum. Böylece kendi soyut acılarımın önünü kesebilirim belki diye düşünüyorum.

Sorum şu, insanının gururunun incinmediğini varsayarsak, dayak yemek rahatlatır mı?

Gururu nasıl incinmeyecek derseniz de, sebepsiz bir kavga olabilir, yani kavga etmek için başlatılan bir şey. Fight Club'taki (Allah affetsin) Tyler Durden ve anlatıcı arasındaki (aslında anlatıcının kendi kendini dövdüğü) sahnedeki gibi ama iki kişi...

edit: iki örnekle geldim.

25th Hour: www.youtube.com

Fighht Club: www.youtube.com


edit2: soruyu şöyle düzenleyeyim isterseniz, fiziksel bir acı soyut bir acının önüne geçebilir mi?

edit3: rastgele biriyle kavga etmekten bahsetmiyorum. örnek de verdim, neden anlamadınız ki... :/

 
Rahatlamayı geç, öldürebilir.


  • lcha  (16.11.17 12:06:20) 
Kaça geçtin, lise2 mi?


  • 12 nereden buldun  (16.11.17 12:08:49) 
ölmeyi bayılmak sanıyor olabilirsin.


  • eeb  (16.11.17 12:11:28) 
  • silah taciri  (16.11.17 12:13:31) 
İntihar başlığında sordukların kendin için miydi?

Eğer öyleyse bu konudaki cevabım evet, eşşek sudan gelinceye kadar dayak bazen lazım.
  • onemoremile  (16.11.17 12:14:36) 
iyi bir dayak bazen herşeyi çözer.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (16.11.17 12:19:41) 
Dayak tahatlatır ama kavga edicem diye sallama pıçaklı olayın içinde bulursan kendini o zaman tehlike. Yoksa özellikle anne dayağı şifalıdır.


  • ssiradanbirigibi  (16.11.17 12:25:02) 
aşağıda başka bir duyuruya yazmıştım. boksa başla. dayak ye ama kontrollü ye. gerçekten iyi hissettiriyor.


  • ie  (16.11.17 12:33:56) 
Eğer içinde birikmiş bir gerilim varsa, geçmişte ifade edilememiş öfke ve tepki gibi şeyler varsa, itiş kakıştan öte daha sert bir fiziksel çatışmanın bu anlamda rahatlatacağını düşünüyorum (ama kayıplar kazancı aşabilir tabi). Abd'de yanlış hatırlamıyorsam bir kasabada her yıl geleneksel olarak bir çeşit boks etkinliği oluyormuş, hiçbir profesyonel deneyimi olmayan sıradan kişiler profesyonel boksçuların karşısına çıkıp şanslarını deniyorlar, tabi fazla sürmüyor. Soruya cevap olarak, yeterince güçlü bir fiziksel acı zihnine bir çeşit şok uygulayarak herşeyi ve önceliklerini yeniden değerlendirmene yol açabilir ve soyut acıya yol açan faktör önemini kaybedebilir. Ama şiddet ortamlarına bulaşmak yerine biraz "sert" çalışılan bir dövüş sporu eğitimine yönelmek daha mantıklı olur. Çünkü orada da fiziksel acı var ama daha kontrollü ve çok daha az risk ile.


  • mikro patlama  (16.11.17 12:40:06 ~ 12:40:47) 
Kafanı duvarlara falan vur . Duvar bana ne sert vuruyor, diye düşün , sonuçda etki - tepki meselesi . Kimsenin gururu incinmemiş olur .


  • dunyatuhaf  (16.11.17 13:10:14) 
Yani ben boksa gidiyorum dayak yesem de çok güzel hissediyorum var böyle bir şey.


  • jazzabel  (16.11.17 13:41:08) 
Fiziksel acı duygusal acıyı 10 dakikalığına geçirir değmez. Duygusal acı birşeylere odaklanarak, mücadele edilerek geçer. Eğer relatif olarak rahat bir hayatınız varsa zorlanacağınız ve mücadele etmeniz gerekecek işlere girin. Bunun dışında boks ve dövüş disiplinleri de odaklanmanıza yardımcı olur.


  • cleric  (16.11.17 14:00:19) 
Tam tersi değil mi ya, soyut acı somut olanı unutturuyor bence.


  • Aman Sen de  (16.11.17 15:55:38) 
noldu hayat bilgisinden mi kaldin ?


  • rentts  (16.11.17 15:55:45) 
Psikolojik acılae bizi hayattan uzaklaştırırken fiziksel acılar bizi hayata bağlar. Yani, evet.


  • Delay Fuze  (16.11.17 22:01:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.