[]

Google'da Hastalık Aramak

Aslında net bir soru yok aklımda, ama kafama takıldı. Dün gece kendimde bir şey fark ettim; internette biraz bakayım dedim. Türkçe sağlık sitelerinde karşıma çıkan ilk şey kanser, korkunçlu senaryolar. Sonra İngilizce sayfalara baktım. Bir dünya ihtimal sıralanmış, ancak sonrasında "ciddi" bir hastalığın habercisi olabileceği not edilmiş.
Bize özgü mü bu felaket tellallığı? Farkındalık oluşturmak, insanları doktora başvurmaya teşvik etmek için olumlu olabilir; ama inanılmaz canım sıkıldı. Yarına randevu aldım. Ölüp ölüp diriliyorum burada. Bin türlü senaryo geçiyor aklımdan. İçimi dökmüş gibi oldum. Okuduğunuz için teşekkürler.



 
Felaketten sevinen bir ırkız bence.. Biri iflas eder, eşinden ayrılır filan.. burada mevzu olaya üzülmek değil de, daha çok kişinin duymasını sağlamak olur mesela..

Bir kez ayağımda nasır çıkmış, nasır yazan site bulamamıştım. Minik bi kızarıklık ve ağrıdan vardıkları yerler inanılmaz. En iyisi hiç aratmamak.
  • lcha  (16.11.17 11:58:55) 
media.veryfunnypics.eu
i.imgur.com
i0.wp.com

Global bir şey bu. Google'da aradığınız her semptom size kanser olarak geri döner.
  • kobuzchu kiz  (16.11.17 11:59:03) 
@kobuzchu kiz

Güldüm. Ama bizde kanserden başka bir olasılık çıkmıyor bile neredeyse ya. Yabancı siteler yine de daha insaflı.
  • auroraaurora  (16.11.17 12:02:21) 
Farkettiğiniz şeyin ne olduğunu bilmeden söylüyorum ancak o kadar farklı ihtimaller olabilir ki, küçücük önemsiz bir şey de olabilir. Farkındalık önemli ama internette yazan şeyler insanı anksiyete sahibi yapmaktan öteye geçemiyor. Gerekeni yapmışsınız ve randevu almışsınız. İnternete sağlıkla ilgili teşhis konusunda bakmayın derim ben. Geçmiş olsun.


  • monogram  (16.11.17 12:18:54) 
Kesinlikle felaket tellalığı afedersiniz bizim kodumun sitelerinde. Çok doluyum her an sövebilirim. Çünkü insanları böylesine korkutmak tam bir şerefsizlik. Merak etme hiçbi şey çıkmayacaktır inşallah.

Google tr kanser etmeden bırakmaz seni o yüzden hiç aldırış etme çok geçtim o safhadan ben.

saçım kaşınıyor yazsak saç kanseri çıkar mı acaba ya bak merak ettim dur bakıyım ben de bu arada.
  • ssiradanbirigibi  (16.11.17 12:56:24) 
Türkçe tıbbi makale içeren "ciddi" bilimsel site yok. Halbuki İngilizcede bir sürü profesyonelce ve/ya sağlık profesyonelleri için hazırlanmış kapsamlı site var. Tahminimce İngilizce aramalarda daha çok o siteler on sıralarda çıktığı için safsatalar göze görünür halde değil. Türkçe'de bir hastalık arayınca saçma sapan bir tipin WordPress sitesi çıkabiliyor misal.


  • doxanikee  (16.11.17 14:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.