[]

Zarrab davası çok mu önemli?

dostlar bana kızacaksınız ama 30 yaşına kadar oy kullanmamış siyasetle hiç alakası olmayan biriyim. bu sebeple 10 yıldır şu sitede -hatırladığım kadarıyla- siyasi duyurulara cevap dahi yazmadım. tek partim peynir ekmek ve huzur partisi.

bu biraz siyasetle alakalı olacak belki:

bu davada ülke için en olumsuz ihtimal nedir?

en olası ihtimal nedir?

 
aslında degil klasik abd tehditleri illa bize kazandır hep diyor. dava icerigi bile abd yi ambargoui delip zarara uğratmak yani bi cacik cikmaz


  • masumiyetkarinesi  (16.11.17 00:36:43) 
1- zarrab'in iran'daki ortagi idamla yargilaniyor.
2- zarrab'in asil önemi iran ambargosunu delmesi degil, o ambargoyu deldiginde pastayi buradakilerle nasil paylastigi.
3- zarrab'in neler yaptigini belgeleri ile yalniz abd degil herkes biliyor, dava göstermelik aslında. buradakileri sıkıştırmak icin koz gösteriliyor, buradakiler de ciddiye almis olmali ki pacalari tutusmus oradan oraya kosturuyorlar.
  • eriksatie  (16.11.17 00:46:14) 
nota vermişiz bugün abd'ye: (git:www.hurriyet.com.tr )

türk askerinin başına çuval geçirildiğinde "nota verecek misiniz?" diye sorana: "müzik notası mı veriyorsun?" demişti: (git: www.youtube.com

söz konusu rezaysa, zarrab'sa gerisi teferruattır.

bir kısım milliyetçi ve ulusolcu da "emperyalizme karşı" hükümetin yanında durulması gerektiğini söylüyor. çünkü, hedef türkiye imiş!

BANA MI SORDULAR? kim ne yaptıysa gidip versin hesabını büyük patronuna.

çok önemli, çünkü birilerine baş eğdirilecek. ve evet bu yolla türkiye; sen, ben hepimiz etkileneceğiz bundan. benden sorumluluk bekleyeceklerine, kimse sorumlusu bu işin; milletin, devletin arkasına saklanmayıp çıkıp hesap versinler. bakın bu daha kolay. birilerinin meselesi bu, milli bir mesele degil.
  • runagain  (16.11.17 00:51:24 ~ 00:51:57) 
onemli degilcilere oyun oynuyorculara bakma, gayet onemli bir dava. iran ambargosunu muttefik olarak veya olmayarak deldiysek buna araci olan kisiler, faydalananlar suclu gozukecektir. ayrica bu is devletin icine başına kadar uzaniyorsa daha kotu. devlet bankalari alet edildiyse bu ise o bankalara astronomik cezalar cikacaktir ve o cezalar "odemeyiz yea nolcak" tarzinda cezalar olmuyor, bankalari swift sisteminden cikardilar mi ambargo yemise doneriz (ki bi nevi ambargo olur) hic bir banka goze alamaz bunu yani dunyanin hic bir yerinde de alinmamistir kesilen cezalar paşa paşa odenir cunku kaybedilecek sey daha coktur. ya kirk katir ya kirk satir olayina doner.


  • robokot  (16.11.17 01:09:51 ~ 01:10:43) 
Uzanacağı yerler açısından önemli bir dava bence.

Bizim malum bakanlara, hatta birilerinin çocuklarına kadar gelecek adamlar o dava üzerinden. Ve tabii ki koz olarak kullanacaklar muhtemelen.

Za­fer Çağ­la­yan biz gidersek peşimizden Bilal de gelir demişti, sıra bu adamlara geldiği zaman neler olabileceğini kestiremiyorum açıkcası.
  • sabirstone  (16.11.17 02:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.