[]

Kafe Tasarım

Bi tanıdık İstanbul'da butik ve şık sayılabilecek bi kafe açmayı düşünüyor. Küçük bi iç mekan ve yine küçük bi bahçesi olacak. Bahçe etrafı açılır sistem cam ve üstü de yine motorlu açılır sistem olacak. İç ve dış toplam 25-30 metrekare.
Şimdi bikaç sorum olacak.
1- Elbette bu işin sınırı yok ama ortalama kaç lira dekorasyon ve malzeme maliyeti olur böyle bi mekan açmanın? Ayrı ayrı belirtebilirseniz sevinirim.
2- Bu şekilde tasarımlar yapan uygun yerler var mı bildiğiniz? Varsa tasarım işinin maliyeti ne olur?
3- Şu aşamada dikkat edilmesi gereken hususlar var mı? İşte şunu mutlaka yapsınlar, şunu şuradan alsınlar vs. şeklinde...

 
25 30 m2 toplam alan ise kac masa koyabileceklerine fln baktilar mi ? bu ise ilk defa giriyorlar sanirim. 30 m2 mutfak tuvalert de bu alana dahil olacak ise oradan cacik olmaz. kis bahcesine herkes oturmak istemez, kisin isitamazsin kolay kolay.


  • oscar  (15.11.17 21:25:04) 
@oscar
vallahi pek bilemiyorum. ilk kez yapıyorlar evet. tuvalet ayrı onu biliyorum ancak mutfak ayrı değil tabi dahil o 30 metrekareye.

  • shotcrete  (15.11.17 21:39:28) 
en az 10 m2 mutfak olur. geri kalana cafe fln olmaz hocam, 4 masa anca koyarsin koyamazsin. 4 masayla da para kazanamazsin.


  • oscar  (15.11.17 22:15:32) 
Anladım. İletirim. Teşekkürler.


  • shotcrete  (15.11.17 22:38:00) 
birde mesela kadıköy belediyesi üstü kapalı yanları cam sistemlere iizn vermiyor. başka belediyeler de iizn vermiyor, öyle ben burayı kapatırım diye düşünmesinler, belediyeyle konuşsunlar önce, aparrman altında ise aparrmandan da iizn almaları lazım. bacs çıkacsklar ise apartmandan iizn almaları lazım yine


  • oscar  (15.11.17 23:44:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.