[]

mantarlı şarap

evde mantar kapaklı bir şişe şarap var. bunu açınca hemen tüketilmesi mi gerekiyor yoksa bir miktar içip mantarı sıkıştırmak suretiyle saklamamız mümkün mü?




 
kırmızıysa birkaç güne sirke olur. beyazsa devam.


  • bohr atom modeli  (15.11.17 19:45:43) 
kırmızı maalesef. iş başa düştü.


  • ravenclaw  (15.11.17 20:15:20) 
Sirkeye dönerden kastedilen aromasını kaybetmesi ise bir dereceye kadar doğru ancak bozulacağını söylüyorsanız bu yanlış. Kırmızı şarap da beyaz şarap da açıldıktan sonra, bir miktar tüketilip mantarı sıkıca takıldığında ve serin yerde bekletildiğinde gayet dayanır. Öyle bozulup sirkeleşmez. En fazla aromasını bir derece yitirir, bukesini kaybeder. Şarabın oksidasyona uğrayıp bozulması için ağzının açık olarak beklemesi gerekir.

Kırmızı da olsa beyaz da olsa şarabın ağzını kapatıp bekletebilirsiniz. Eğer şarap ile ilgili gelişkin bir damak ve koku birikiminiz yoksa, elinizdeki şarap da öyle nadide bir şey değilse çekinmenize gerek yok. 30-40 liralık yeni açılmış bir şarap ile 10 gün ağzı kapalı beklemiş şarap arasındaki lezzet farkını ayırabileceğinizi sanmıyorum.
  • sarap dumani  (15.11.17 20:30:49) 
şarap açıldıktan sonra çok fazla bekletilmemesi gereken mayalı bir içecektir. Açtıktan sonra pek tabi saklayabilirsiniz. Ancak carrefour veya migrosta el tipi vakum aleti alıp onun özel tıpasını üstüne koyup vakumla havayı alırsanız oksijenle teması minimuma inecek, bu da şarabınızın daha geç bozulmasını sağlaayacaktır. Ancak bu işlemden sonra dolapta bekletin. Bu arada 6-7 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. Gayet iş görüyor.
Aha bu :
goo.gl
  • atina  (16.11.17 15:01:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.