[]

Çevrenizde intihar eden kimse oldu mu?

Olduysa ne hissettiniz, eğer tanıklık ettiyseniz yakınları ne hissetti?

Herhangi bir şekilde hayatını yitirmiş birine verilen tepkilerden farklı mıydı?


 
ortaokul arkadaşım intihar etmişti.. Lisedeydik. Babasının arabasını kaçırıyor ve birisine çarpıyor. Çarptığı kişi ölmüyor ama arkadaşım öldü zannediyor. Kaçıyor ve kendini asıyor.. çok üzülmüştüm


  • silah taciri  (15.11.17 10:16:56) 
kuzenim.. evet farklıydı çünkü daha mantıksız geliyo herkese. hastalıkta yaşlılıkta bi bekleme durumu var kaza fln olöduğunda allah'ın takdiri diyip geçilio. ama intihar normalde olmayacak bişi daha hakedilmemiş daha yazık.. aynı zamanda haliyle onu o noktaya getiren faktörler ve daha iyi farkına warılabilinir miydi, warılsa durum değiştirebilir miydi ws bunlar hesaplanıyo her açzok duyarlı birey tarafından fln..


  • shadowelves  (15.11.17 10:28:56) 
Ben ilkokuldayken Fransa'da yaşayan kuzenim intihar etmişti. Ailesinin istediği ile tıp yazmıştı, okulun 1. senesinde intihar etti ve maalesef hayatını kaybetti. Çok güzel ve akıllı bir kızdı, hep hayranlık duyardık ona, öldüğünde çok üzülmüştüm. Ailesi hala toparlanabilmiş değil, özellikle annesi çok sarsıldı, uzun süre psikolojik tedavi gördü, üzerinden çok geçti ama benim bile yüzü hala aklımda, normalde birisi vefat ettiğinde daha sonra aile ile o kişi hakkında konuşulur, ama bu abla hakkında hiç kimsenin konuştuğunu duymadım.


  • elikası  (15.11.17 10:32:42) 
ortaokuldayken benim yaşlarımda uzaktan bir akraba (kız) intihar etmişti aile baskısı nedeniyle. beni pek etkilemedi ama babamı etkilemişti, morgda görmüş cansız halini.


  • inheritance  (15.11.17 10:43:38) 
Çok değer verdiğim bir insan silahla başına ateş ederek intihar etti. Silah tutabildigine bile inanmayacagim kadar naif bir insandı. Tam da her şey düzelmiş gibiydi. İnanamadım. Bunu yapma şekli ve zamanlaması çok sarsmıştı. Diğer ölümlerden farklıydı. Çünkü sebep arıyorsun. Kimsenin bilmediği ama onu buna iten bir şey varmış demek ki. Kimse bilmiyor hâlâ. Bir sürü duygu bir anda hissediliyor.


  • aquarium  (15.11.17 10:45:24) 
var, tanıklık ettim. yakını benim. benim tanıdıklarıma sorman gerekiyor galiba. ben hatırlamıyorum nasıl tepki verdiğimi. tek bildiğim zor olduğu.


  • Tears of Devil  (15.11.17 10:49:42) 
Çok yakınım, evet. Adli tıp müdahale ettiği için cenazeyi apar topar kaldırmıyorsunuz. İnsanlar çok şaşırıyor haliyle. Biz çok az kişiye söyledik, zira insanlar bu bilgiyle ne yapacaklarını bilemiyorlar.

Bir reddedilmişlik duygusu oluyor bencilce. “Benim sağlayabileceğim hiçbir mutluluk da mı yoktu” diye sorguluyorsunuz. Sonra geçiyor, üzülüyorsunuz. Ne büyük dertmiş demek ki diyerek bir gönül bağı kuruyorsunuz olmayan kişiyle.

Kızgınlık falan olmadı bende. Üzüntü oldu sadece. Şok vs.
  • sopiro  (15.11.17 11:07:00) 
Farklı oluyor tabii ki. Kendini suçlama, etrafındakilerin seni suçlaması, vicdan azabı, kızgınlık, hayal kırıklığı..
Hele ki o kişinin ölümünün dedikodu malzemesi olduğunu görmek..

  • peggy  (15.11.17 11:44:20) 
Amcam kendini asmıştı. Baba tarafım birbirlerinden kopuktur, aşırı bir üzülme veya tepki verilmedi, rahmetlinin çocuğu yoktu, sadece eşi üzüldü.


  • Tutkun  (15.11.17 12:08:01) 
yakın akrabam 4. kattan atladı. maalesef yerde can çekişmesine şahit oldum. geç yaşta evlenip anne olmuştu. ikizleri arkasında bırakıp gitti. bu kadar trajik bir ölüme verilen tepki tabi ki diğer ölümlere göre çok farklı oldu. hele ki balkonda beraber oturdukları ablasını günlerce teskin edemediler.


  • lazpalle  (15.11.17 13:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.