[]

İnek eti yenir orangutan eti yenmez

Bu düşünceye nasıl ulaşmışız? Neden orangutan çiftlikleri yok? Sizce tavuk, büyük ve küçükbaş harici kara hayvanı yemememizin, üretiminin yapılmamasının, evcilleştirilmemesinin sebebi ne?

Neden koskoca insanlık olarak 3 tane hayvana kalmışız o kadar bolluğun içinde?


 
bence zamaninda evcillestirmisler, o zamanlar yetiyormus nufusa, sonra artarak artinca nufus, o tren gec kalmis. tahil falan uretmek daha kolay hem. makarnaya devam kisacasi :)


  • baldur2  (15.11.17 04:35:29) 
çünkü biz gıcığız.


  • hebanon  (15.11.17 04:40:14) 
Insanlik derken...
domuz, ordek, kaz, kanguru, geyik, ceylan, kanguru, ayi, timsah ve hatta kedi ve kopek eti bile yeniyor dunyada.
Turkiye'de yasayanlar diyebilirsin, cesitlilik gercekten cok az turkiyede :(
  • kuehles blondes  (15.11.17 04:53:43) 
Paris'te bilmeden zevkle yediğim at etlerini hatırladım. Insanlık çeşıtlı hayvan eti yeme konusunde çığır açtı bence.


  • velvetmorning  (15.11.17 05:44:24) 
at etinin yenmesi devrim değil bu arada gayet yenebilir. Türklerde at özel bir konumda olduğu için saygı gösterilip yenmez sadece.


  • goodz  (15.11.17 08:55:44) 
kasları gelişmiş hayvan eti yenmez, kullanilan kasların icinde laktik asit birikir, bu da etin tadının ekşi ve sert olmasina sebep olur. bu sebeple tavugun ve inegin en az kullandigi kaslarının oldugu bölümler daha lezzetlidir. at etini pişirmesi bu yüzden zordur.


  • eriksatie  (15.11.17 10:03:09) 
O kadar bolluk diye bir şey yok. Asalak dönemden bugüne kıtlık her zaman konu olmuştur.

Sığır besicilik ve av için çok uygun bir türdür, eti diğerlerine göre lezzetlidir, bakımı kolaydır. At gibi hayvanlar avda ya da lojistik hizmetlerde rahatça kullanılabilir, bunları tüketmek hem verimsiz hem de denildiği gibi kas kütlesinden dolayı lezzetsiz olacaktır.

Kültür de büyük ölçüde bunlara göre şekillenir.
  • Piukh  (15.11.17 10:09:03) 
Mutfaklarimiz, coğrafyamızla ve inançlarimizla doğru orantılıdır.
Dini inançlar azaldıkça, farkli cocrafyalara erişim kolaylastikça, yukarida cevap yazanlarda göreceğin gibi seçenekler artar.

Aslinda tam dini inanç denemez, hiç et yenilmemesi gerektiğine inananlar da var.
  • 12 nereden buldun  (15.11.17 10:17:06) 
Ellerinde ne varsa insanlar onu yemisler. Hayvan bitmis birbirlerini yemisler. Sonra da mantik uydurmaya calismislar.


  • Traveller  (15.11.17 13:11:18) 
bu sorunun cevabının sizcesi bizcesi yok, zootekni sorusu sormuşsunuz. türlerin evcilleştirilmesi için gerekli birtakım koşullar var. insanlarla aynı yemekleri yememeleri, hızlı büyüme ve gelişme, bakım ve üretim kolaylığı, insanlara karşı iyi huylu olmaları. orangutan çiftliği yok çünkü iki jenerasyon arasında yıllar var misal, üstelik benzer şeyler tüketiyoruz.


  • evde liyakat kalmamis  (15.11.17 13:49:31) 
global düşününce bir çok hayvanın eti yeniyor, muhtemelen orangutanı da yiyen kabile vardır. geçen belgeselde bir kabilenin sadece maymun etiyle beslendiğini izlemiştim.

eğer türkiye açısından bakıyorsan, bizde orangutanı yemek için değil, çok afedersin s**mek için kullanırlar. o yüzden türkiyede böyle görece insana benzeyen canlıların çiftlikleri kurulmasın mümkünse. orangutanın üstünü evini arabasını yapıcak insanlar var bu memlekette.
  • Tears of Devil  (15.11.17 14:09:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.