[]

yabancı sevgili/eş/partner

özellikle ciddi bir ilişki için düşünelim ve özellikle deneyimleyenlere soruyorum ülkelerle ve cinsiyetle yazarsanız iyi olur.

-ilişkinin dezavantajları neydi? (yabancı sevgiliden kaynaklanan)

-avantajları neydi (yabancı sevgiliden kaynaklanan)

- her ne kadar iyi ingilizce bilseniz de bi yerden sonra kendi dilini konuşamamak sıkıntı oldu mu? o sizin dilinizi ya da siz onun dilini öğrendiniz mi?

-yabancı biriyle evlenmeyi düşünür müsünüz?

 
Almanya'da 2 ay boyunca bulgar kiz arkadasim vardi.
Dezavantajini gormedim, avantaji rahatlikti, trip yoktu vs. Hersey hizli bir sekilde ilerlemişti. Farklı dil cok uzun sure konusulunca bikkinlik veriyor, bazen cok sikiliyordum surekli ingilizce konusmaktan. Evlenmeyi asla dusunmem. Cok farkli kulturlerin anlasabilecegine inanmiyorum.

  • japon askeri  (14.11.17 23:09:57) 
Şimdi ilişki denmez sanırım ama ingiliz bir beyefendi ile evlilik maksadıyla 4-5 hafta kadar görüşmüştüm.

-Dezavantaj denmez belki ama olaylara verdiğimiz tepki (ilk expressionlar) kültürel olarak farklılık gösteriyor haliyle. Bu dezavantaj değil de komik geliyordu daha ziyade.

-Kafanın rahat olması. Ufak şeyleri büyütmeyeceğini bilmek. Makul kararlar alabileceği noktasında güvenmek. Ama bu yabancı olmasından değil de karakterden dolayı sanırım.

-Evet sıkıyor. Anadilimde konuşmayı tercih ederim.

-Neden olmasın. Şartlar uygun olursa olabilir ama özellikle dil meselesinden dolayı Türk olmasını tercih ederim.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (14.11.17 23:30:28) 
2 yıllık evliyim hanım İsveçli.

Dezavantajı avantajı falan olmaz bu işlerin seversin veya sevmezsin bir insanı ve tabi herkes farklıdır.

İngilizce konuşuyoruz ve evet zaman zaman sorun olabiliyor. Ne kadar iyi bilsen de dili bazen bir baharatın bir bitkinin falan adını unutabiliyorsun, dur bakayım falan diyip google'da arıyorsun hala oluyor zaman zaman. Bazen Türkçe bir atasözünü İngilizce'ye falan çevirmek gerekiyor, iki saat açıklıyorsun.

Kültürel çok farklılık var. Bu iyi de kötü de olabilir. 8 senedir birlikteyiz 2 senedir evliyiz, hala hediye alınca parasını verim istersen gibi tepkiler veriyor çünkü onların kültürü böyle.

Bizde hatunun alışveriş poşetini taşırsın kibarlık olur, bunlarda "bana engelli muamelesi yapmana gerek yok" olur.

Onbinlerce örnek sayabilirim böyle farklılıklar olarak.

Hiçbir zaman Türk kadınından hoşlanmadım. Hiçbir Türk adetinden haz etmem. Düğünmüş, aileymiş, istemekmiş falan gelemem. Gelmedim de. Mutluyum.

Artık o biraz türkçe ben biraz isveççe biliyorum.
  • bos gezenin bos ustasi  (15.11.17 00:40:05) 
avantajı bakirelik sıkıntıları olmuyor. rahat rahat seks yapıyosun. ayrıca paracı da olmuyorlar.


  • gölgede aynı  (15.11.17 00:43:59) 
3 yıl kadar belaruslu bir kızla beraberdim.

kültür farkı zor. benim kız arkadaşım türkiyeyi ve türkçeyi iyi biliyordu o yüzden idare ettik ama başta ingilizce konuşuyorduk. karşılıklı ilgi ve heyecan varsa dil ve kültür o kadar büyük bariyer değil. ama o ilk heyecan geçince artık daha bir sakin zamanlar gelince dil önemli oluyor. ortak ve iki tarafın da iyi konuştuğu anladığı bir dil mutlaka şart.

avantajı klasik türk kızı rerörö demeyeceğim ama bariz fark var. tabi ülkesine göre değişir fakat yabancı kızlar daha erken bireyselleşiyor. hayatının bir amacı bir yönü oluyor. ondan öğrenilecek şeyler olması güzel.

evliliği düşünürdüm ama nerede ve nasıl yaşanacağı önemli bizim sorunumuz onun ülkesi ve ailesini bırakıp türkiyeye yerleşmekten korkmasıydı. ha sonra ne oldu biz ayrıldık birkaç sene sonra iş için türkiyeye kendi yerleşti.
  • orpheus  (15.11.17 04:23:58 ~ 04:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.