[]

schengen

arkadaşlar avrupaya gitmek istiyorum. en yakın ne zaman gidebilirim sizce. pasaport başvurusunda bulunacağım yarın. sonra ne yapmam gerekiyor. shengen ülkelerindnen herhangi birine gitmek istiyorsak shengen vizesi alınması gerekiyor ya. ben haftaya gidip vize başvurusunda bulunabilir miyim yoksa onun da mı randevusu var. en kısa ne zaman çıkar thank you =))




 
Pasaportun çıkması gelmesi vs 2 haftayı buluyor.

1 hafta sürmez Schengen başvurusu genellikle belki Almanya biraz meşgul oluyor ama öbürleri için çok sürmez.
  • bos gezenin bos ustasi  (14.11.17 15:20:56) 
Pasaport çıktıktan sonra max 10 gün içerisinde vizeniz çıkar.
Hangi ülkeye gitmek istiyorsanız, ordan schengen vizesi almanız doğru olur. Yani schengen ülkeleri ortak bir ekip kurup vize vermiyor. Her ülke ayrı ayrı vize veriyor. Aldığınız vize çok girişli olursa o vize ile schemgem ülkelerine gidebiliyorsunuz.

  • canbonomobenseno  (14.11.17 15:23:09) 
vfs global
idata

bu iki aracı kurum ile vize alacaksınjs çopu avrupa ülkesi için. bu sayfalara bakın gideceğiniz ülkenşn prosedürleri evrakları için
  • oscar  (14.11.17 15:29:38) 
önce gitmek istediğin ülkeyi seç. sonra o ülke konsolosluğunun vize işlemleri için hangi aracıyla çalıştığını öğren. pasaportun gelince o firmadan randevu al, randevu tarihine kadar evrakları topla. randevunu yaptıktan maksimum 1 hafta sonra vizen çıkmış olur.

bu arada hepsinden önce uçak bileti al tabii ki. şöyle en erken 1 ay sonraya falan.
  • sir gawain  (14.11.17 15:31:26 ~ 15:37:00) 
Valla ilk deneyimse ve yalnızsan turla git derim. bi acente destek olur sana.


  • lcha  (14.11.17 15:32:01) 
1-) pasaport alın kendinize
2-) pasaportunuz geldikten sonra randevu kovalayın, genelde yukarda yazıldığı gibi çoğu ülke aracı şirket ile çalışıyor. bu adamlar da genelde randevu istiyor. randevu alırken de "yanılmıyorsam" (yamuluyor olabilirim) pasaport bilgisi istiyor. o yüzden pasaport gelmeden sanırım randevu alamazsınız.

3-) bu arada hangi ülkeye gitmek istiyorsanız, konaklamayı halledin (booking.com dan iptal edilebilir rezervasyon). uçak biletlerine bakın.
4-) aracı şirketin istediği evrakları toplayın.


vizenin çıkması 2 hafta sürer muhtemelen (belki de daha kısa çok bilgim yok). lakin bütün bu sürece 1 ay verin. hatta bu işlemleri yapmadan önce, gitmek istediğinz ülkenin vize aracı şirketinin randevu tarihlerine bakın (gerekiyorsa rastgele bilgi girin ama tarihi rezerve etmeyin).

aralık sonuna kadar yılbaşı, christmast sebebiyle ile biletler pahalı olacaktır. eğer biletleri alırsanız, ama o süre içinde vizeniz işlemde olursa, size tekrar bilet aldırırlar. o yüzden herşeyi arka arkaya koymayın.

benim tavsiyem, ocak ayı içine ya da ocak sonuna doğru tatil programı yapın. lakin avrupada da kış olacağı için soğuk olur ama biletler daha ucuz olur. mart, nisandan sonra sezon açılacağı için biletler tekrar pahalı olur.

edit: neden gitmek istediğinizi soracaklar, gideceğiniz yerlerin kabaca listesini yapın (tripadvisorda nereye gitmeli yazar genelde), sorulduğu zaman boş boş bakmayın (bizzat başıma geldi de). Mantık şu: bu kişinin ülkesine geri dönmesi için bir sebebi olmalı (iş, devam eden okul), ve aynı zamanda parası olmalı cebinde ki ülkemde başıma bela olmasın ya da ülkede kaçak kalmasın.
  • bonjurkes  (14.11.17 15:50:51 ~ 15:57:49) 
Uçak bileti al diyen olmuş, hayır en son bilet alın, vize çıkmazsa paranız yanmasın. Rezervasyon yaptırın sadece bilete.


  • bos gezenin bos ustasi  (14.11.17 16:00:48) 
pasaport geldikten sonra randevu süresine bağlı olarak 15-20 gün içinde gidilir bence.


  • tukenmez adam  (14.11.17 16:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.