[]

Duyuru yonetimine istinaden.

Boyle baslayan yazilari sevmiyorum ama bunu yapmak zorunda hissettim kendimi.
Simdi usenmedim kontrol ettim bu nikle 2010 dan beri buralarda takilmisim.aslinda bu nik birine soversem diye yedekte bulunsun diye alinmisti ama subethadan gelmek zorlastigindan beri bu kullanici hesabi kalici oldu,sozluk hesabim saniyorum duyurunun ilk gibi nlerinden beri var ve ayni sekilde bir profile sahip.

Bu kadar sure icerisinde burada br kac sefer moderasyon tarismasi yasandi,en son seferde de bir kac ezik karekterin sacma savasimini gorduk,evet kesinlikle yapilan zor bir is ve hatta moderasyonla ugrasan kisilerin evvelden yogun bir profile sahipken bu islere girdikten bir sure sonra buralara dahi ugramadigida asikar.en cok dikkatimi ceken baba jo nikli arkadas misal bir ara sorusuyla cevabiyla surekli buradayken simdi soyle bir bakinca en son duyurusunu ve cevabini ne zaman gordugumu bile hatirlamiyorum.

Bana dokunmayan yilan bin yasasin degil,ugrasmaya degecek seylerde degil ama bir kac gun ustuste cok eski cevaplarimin silindigine dair uyarilar gelince icerigine baktim.isguzar bir arkadas ara butonunda s.k.t.r yazip cikan duyurulari aratmis icinde ne kadar s.k.t.r yazan duyru cevap varsa ona girismis.evet cokca kullandigim bir kelime bu hatta sadece bir duyuruda yaklasik 50 sefer s.k.m. yazmistim ve yanilmiyorsam aycho tek tek hepsini noktali hale getirmisti.cunku o duyuru acik acik s.k.m. Yazilmasi gereken bir duyuruydu.

Sadede gelirsek bunlar olabilir,bos beles isler olabilir,silersin gider cokta sallanmaz ama sagolsun keten prens nikli arkadas bir dolandirici profili ifsa etmeye calisiyor ve siz bu adamin ifsa etmemesi icin elinizden geleni yapiyor gibi gozukuyorsunuz.ayni dolandirici duyurusunu bende bir kac gun once gordum heralde buna dolandirilacak birisi buralarda yoktur diye dusundum ne de olsa moderasyon siler dedim kendi kendime ama bu sabahta erkenden uyandigimda ayni duyurunun refresh edilgini gordum.

Uzucu olan su ki bu kadar sene icerisinde duyuru uzerinden yaptigim bir dunya alisveris,ozel ders vs durumunda onemli bir referansken geldigimiz noktada duyuru kolla g.t kivamina gelmistir.buna sebeb sadece bir kac kisinin birden fazla nikle buradaki referansi duygusnu somurmesinden kaynaklaniyor.ve gene uzucu olan bu seref yoksunu arkadaslar burada pespese duyurularini acabiliyorken buna yapilan elestiriler aninda siliniyor.

Adam sabah sabah misyon edindi bu dolandiriciyla ugrasacak siz kalkip sensivity ayarlarini en hassasa getirip ayni duyuruyu iki kere acmisin ama kivamina tasiyorsunuz.

Simdi soru bunun neresinde dur silelim su yaziyi demeyeseniz diye sunu ekleyelim.bu konuda tavriniz aaa bizim birseyler yapmamiz lazim,banlasak mi supheli islemler mi desek ya olacak ya da kardesim burasi persembe pazarimi biz zabitamiyiz bize bize ne seklindemi olacak.

Yada ara butonuna s.k.t.r yazip aratip cikan cevaplari silin.

Ya da ben s.k.t.r olup gideyim.

Cav.

 
Ben o sorulara cevap veremem de, şeyi belirteyim. baba jo buralarda ama modluktan ayrıldı krem peynir ve benim ayrıldığım dönemde. Adı kalmış onun da benim gibi. Kendisi hala buralarda, dün cevabını gördüm.

Bir de şuna cevap verebilirim. Zamanında duyurulara girip editliyorduk küfürleri, sadece küfürü noktalı hale getiriyorduk. Peşinden bir kişiden "Benim küfürünü editlemeyin, öyle olunca ben lafımı geri almış gibi oluyorum" dedi. O zamana kadar bu açıdan bakmamıştık ve uzunca bir tartışmadan sonra "Ya Duyuru halkı ne düşünüyor" diye bir duyuru açarak bunu sorduk. Daha olayı bile dinlemeden "Neee, duyurumuza, cevabımıza müdahale mi ediyorsunuz" diyenden başladı, linç şeklinde ağzımıza etti o gece Duyuru halkı. Bir iki kişi dışında ne yazdığımızı okuyan ne de soruya cevap veren oldu.Aslında temelli istifadan önce o gün de istifa etmiştim ama bir yumuşatma ortamı olmuştu. Aynı duyuruda da çoğunluğun fikri ne amaçla olursa olsun, editleneceğine silinsin şeklindeydi. O günden sonra da ben de "Severler" dedim ve küfürün k'sını gördüğüm yerde silmeye başladım. Üstüne, yeni gelen modlara da "Cevaba dokunacağımıza siliyoruz" diye belirttim. Hatta bu konuda krem peynir ile kavga bile etmiştik. En son "İsterseniz editleyin, ben görürsem silerim" noktasında anlaşamadan kalmıştık. O sistem devam ediyorsa hala, artık siliniyordur belki.

Bir de istatistik manyakları var. Bir kişi belirleyip o kişinin yüzyıl boyunca her türlü sınırdaki cevabını ispiyonlayan kişiler. Bı yetenekler gerçek hayatta değerlendirilse sağlam bir Ar-Ge altyapımız olmuştu.

Bir de şu var. Bazı konularda modlar yapmak istemese de emir yüksek yerden geliyor ve arada kalıyorlar.

Özetle, iyi ki modluktan çıkmışım diyor, mod arkadaşlarıma hayatlarında sakin günler diliyorum.
  • aychovsky  (14.11.17 12:09:48 ~ 12:16:46) 
@aychovski
Konu baba jo nun burada olmamasi degil,kufurde degil.baba jo ornegini bu isin insani yiprattigini belirtmek amaciyla verdim.jo dun gelmis bugun gitmis degil.ornegim suydu eskiden jo veya benzerleri faal bir sekilde buradayken bu moderasyon isine girince keyif aldiklari bir ortamdan dahi soguyup uzaklastilar.bundan bahsediyorum.
Sonra yeni gelen ay bakin ne kadar cok moderasyon yapiyorum diye 4 sene once s.k.t.r yazdigimiz cevabi siliyor.ki konu bu da degil.konu su.

Simdi google a mrtdmr eksiduyuru yazin bayagi bir sonuc dolandirildim basligi altinda gelecek.bu basliklara tikladiginizda cogunun ulasilamadigini goreceksiniz.adam bunu ifsa etmeye calisiyor ordan bir kullanicida mahalle teyzesi kivamiyla ama duyuruyu iki kere actin silerler tabiye getiriyor.birakin bunlari silmeyin belki birisi okur ve gerizekalilik yapmaktan kurtulur.

Aptalca olan sey zaten 40000 statu mili yani yaklasik 200000 mil harcanarak alinabilen bir statuye skndrk bir duyru ilaniyla ulasabilecegini dusunen insanlar var aramizda.adam bu zaafi kullaniyor.sen bu adama dolandirilan adamin feyadini siliyorsun ama bu adam ilan vermeye devam edebiliyor.

Samimi dusunursek ben bu adama madalyada takarim bu kadar adami nasil biraraya topluyor kandiriyor,orasi sosyolojik tez konusu.ben 20 lira istesem babaannemin kopeginin billurlarina kadar bulup cikarir burdaki kardesler ama degisik bir serbeti var bu dolandiriciligin.bu arkadaslara yenik dusuyoruz.

Yani anlattigim o silindi,bu yoklamada cikmadi,bu beni sikayet ettiden ote bu dolandiricilardan kurtulmamiz icin ortak bir akil uretmemiz gerekiyor.bunu diyorum.
  • duptıs  (14.11.17 12:36:45) 
bu konu ile alakalı 1-2 ay önce ben de bir şeyler karalamıştım.
okuduğunu anlamaktan acizler kavga yerine çevirmişti burayı. sonra olayı yönetmekten aciz yönetim de duyuruyu komple sildi. tartışma başlatmışım çünkü.

o gün bu gündür çok nadiren duyuruya giriyorum.
çok da şeyime takmıyorum açıkçası.
  • teritori  (14.11.17 14:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.