[]

Aranızda Veteriner var mı? (Acil)

Kardeşlerim Romalılar,

Yaklaşık 4 hafta önce kedimin karnında oluşan asites (sıvı) sebebiyle veterinere başvurduk. Öncelikle FIP'ten şüphelenildi ve onlarca test yapıldı (Rivalta, Elisa, Sitoloji, Patoloji vs.) . Bu testlerin hepsi negatif çıktı ancak sıvı miktarında bir değişiklik olmadığı veteriner tarafından söylendi. Şu anda Türkiye'de hatrı sayılır bir klinikte ancak buna rağmen bir sonuç alabilmiş değilim. Ayın 10'u itibariyle bakteri tespiti için kültür yapılmaya başlandı ancak yapılan ortamda bakteri üremesi gözlemlenemedi. Veteriner benden 7 gün daha istedi. Ne yapmam gerektiğini bilmemekle birlikte elimde hiçbir şey yok. Size sorularım şunlar:

1-) Bakteri üremesinin ilk denemede olmadığı oluyor mu?
2-) Karın içinde toplanan bu sıvının sebepleri ne olabilir?
3-) Bakteri oluşmaması durumunda ameliyatla tespit edilecekmiş. Bu şekilde sizce sonuca varılır mı?
4-) FIP üzerinde yoğunlaşılmalı mı?

Not: Genel durumu iyi. Yemek yiyor. Şu anda damardan serum alıyor ve klinikte.

Bu tarz bir rahatsızlık geçiren ya da daha önce böyle bir vaka ile karşılaşan var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

 
geçmiş olsun. böbrekle ilgili testler yaptırdınız mı? idrar kesesi ile alakalı problem olabilir. bazı mamalar böbrek taşına sebep olabiliyor. öyle bir durumda taş üreteri tıkamış ise ve idrar kesesi çeperi ince ise idrar karın boşluğuna sızıyor olabilir. bu da sürekli olarak sıvı toplanmasına sebep olabilir. idrar kesesini de muayene ettirin bence. bana da bilgi verirseniz sevinirim. önemli bir olgu. geçmiş olsun yeniden.


  • koseli cember  (14.11.17 08:55:33) 
Öncelikle geçmiş olsun. Kesinlikle spesifik bir neden bulunmaksızın keşif ameliyatını kabul etmeyin. Kedilerde ameliyat zaten başlı başına bir travma, çok iyi cerrah olmadıkça öyle insan gibi ameliyat oldum toparladı olmuyor maalesef. Geçen burada vardı galiba, bağırsaklarıyla ilgili bir konuda ameliyat edip sonra zaten çok zor bu ameliyattan kurtulması diyen bir veteriner örneği.

İnsanda bile keşif ameliyatı son çaredir. Artık hastayı kaybedeceksinizdir, yapacak bir şey yoktur. Bir açıp bakalım belki görürüz derler. Artık görüntüleme sistemleri oldukça gelişti. Görüntülemelerle tespit edemediğini küçücük hayvancağızın içini açarak görmek bana çok makul gelmiyor.

Bence hatırı sayılır vs demeden başka bir görüş alın derim. Ameliyat kesinlikle kaybedilecek seviyedeyse son çare olmalı.
  • FAtE  (14.11.17 10:34:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.