[]

Anakarti tamir edilen laptoptan hayir gelir mi?

Anakarti yanan bi bilgisayari tamir ettirmek mi daha mantikli yeni bilgisayar almak mi?

Bilgisayarim acer i7 islemcili 1tb hafizali 4. Nesil bir bilgisayar. 3 ay once garantisi bitti gecen hafta da bilgisayari acmaya calistigimda fanin 1-2 saniye calisip durdugunu bilgisayarin acilmadigini gordum. Biosa falan giremiyorum. Bugun tamircileri dolastik anakart problemi vardir buyuk ihtimalle o degisir 700 falan tutar dendi. Bu seviyede bi bilgisayari 3 binden asagi bulamam gibi artik ama anakarti degisen bi bilgisayardan daha ne kadar hayir gelir bu konuda biraz endiselerim var.

Not: degisim acer yetkili serviste degil de normal bilgisayar tamircisinde yaptirilacak.

 
gelmez, gelmiyor.


  • petek  (13.11.17 20:03:06) 
2 sene daha çalışıor sonra cortluyor.


  • gotic  (13.11.17 20:34:04) 
o i$ten hayir gelmeyebilir.
yerinde olsam anakartin yedek parca koduyla internette aratir, cin'den getirtirdim.
4 sene once benzerini yaptim cihaz hala calisiyor
  • jedilance  (13.11.17 21:25:03) 
eğer gerekli ekipman kullanılarak müdahale edilirse eskisi gibi devam eder. yanan ekipmana göre değişkenlik gösterir bu durum. işlemci yandıysa dizgisi vs çok önemli. işlemcinin fabrikasyona yakın montajını yapan cihaz 3-5 binlira mesela. ama elim iyi diyen manuel olarak yapmaya çalışan adamlara verirsen randıman alamazsın. neredeyse mikronluk bir olay. belki birkaç direnç yanmıştır, usb çıkışları vs. bilemezsin. göstermekte fayda var. bana kalsa kendim açarım. sorunu bulmaya çalışırım. datasheet artık her yerde mevcut.


  • hemsta  (13.11.17 21:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.