[]

apartman yönetmeliği vs köpek edinme

selam
bir köpek aldım diyelim,
durum 1: Apartman yönetmeliğinde köpek sahibi olunamaz diyorsa köpeğimi kolayca elimden alırlar mı?
durum 2: yönetmelikte şu an yazmıyor ancak ileride eklenirse köpeğin akibeti ne olur?

 
evet besleyemezsiniz. ama karari daha sonra aldilarsa gecerliligi olmaz, beslersiniz. ornek mahkeme kararlari var. haytap.org sitesine girin, hukuki cogu sorunuza cevap bulursunuz.


  • pide  (13.11.17 16:31:31) 
apartman yönetmeliği ne?
yönetim planından bahsediyorsanız, şayet ilgili madde varsa evet evde evcil hayvan beslemeniz yasak olabilir. apartman yönetiminin bu plan dışında kendi kendine aldığı kararlar çok bağlayıcı değildir. apartman yönetiminin meşruluğu bile tartışılır çoğu durumda.

(kitap arasında kalmış silgi tozu uyarısı ile zorunlu edit)
yönetim planındaki yapılacak bir çok değişiklik maliklerin 4/5 inin rızası ile gerçekleşir. emsal kararlardan yararlanmanız faydalı olacaktır.
  • angelofdeath  (13.11.17 16:47:36 ~ 17:19:17) 
@angelofdeath tüm maliklerin beşte dördünün onayı diye düzeltmiş olalım.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (13.11.17 16:57:17) 
apartman yönetmeliğinde köpek sahibi olunamaz maddesi varsa sıkıntı ama yine de belediyeye kayıtlı, karnesi düzgünce takip edilen aşıları yapılan bir köpek olursa ne derece sorun çıkarırlar bilmiyorum ama sorun yaşamak mümkün. öyle bir madde varsa başka bir eviniz olduğunda deneyin şansınızı derim.

sonradan öyle bir madde eklenirse de sizi hiçbir şekilde bu durum ilgilendirmez. tek sıkıntı işte insanların davranışları olur. onun dışında yasal hiçbir işlem yapamazlar.
  • vedderbaug  (13.11.17 17:21:46) 
sonradan eklense de yaptırım uygulanıyor. geçen sene apartman yöneticiliği yapan babama karar aldırtıp bu şekilde uygulamaya geçirttiler. köpek sahibi köpeğini başka bir yere sahiplendirdi.


  • ferrarimizolaydisatardik  (13.11.17 19:16:42) 
@ferrarimizolaydisatardik dava acildi ve mahkeme kopegin verilmesi gerektigine mi karar verdi? apartman tabi ki baski yapar ama hukuken bi gecerliligi olmadigina dair ornek davalar var diye bu sekilde biliyorum.


  • pide  (13.11.17 19:28:24) 
@pide dava açılmadı. ihtarname çekildi. eğer 7 gün içinde gereği yapılmazsa hakkınızda dava açılacak diye. dava açılsaydı sonuç ne olurdu bilemem. ama bizde süreç bu şekilde işledi.


  • ferrarimizolaydisatardik  (14.11.17 11:50:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.