[]

Yeni Ev ve Internet Hatti Cekme (Bi el atin canlar)

Yeni tasinilan evdeki durum su;

- Apartman eski 10 yillik.

- Telekomcu'lar geldi once port yok dediler santralde. Sonra allem kullem port actirip apartman girisindeki ankastreye kadar cektirdim. Yani santralden, apartman icindeki ankastreye kadar (ki cok eski bi ankastre) 35mbit baglantiyi cektiler ve gittiler. (vdsl). Bina icindeki ankastrede aletle olcum yapti ve 35mbit hizi gordu.

- Evdeki telefon hatti sadece evin dis kapisina kadar cikiyor. Asagidaki bina ankastresine inmiyor.

- Ev de 3. katta.

Sorularim:

- Evdeki telefon hattini, apartman girisindeki benim hatta baglamak icin Cat6 kablo mu kullanmaliyim?

- Elektrikcinin bi tanesi disardan kablo sarkitip baglayalim dedi ama yanasmadim.Kabloyu merdivenlerden gezdire gezdire mi en alta indirmeliyim?

Bu isin usulu, yolu yordami nedir a dostlar?

 
-10 yıllık bina eski değildir

-network kablosu kullanmak ? pek anlam veremedim, telefon kablosu yeterlidir.

-mahalle elektrikçisine söyleyin o halleder. ehil olmayan ellerde apartmandaki diğer dairelere de sorun yaratan bir iştir çünkü.

-kaliteli malzeme kullansın bir güzel de sabitlesin. bunu yapmadan önce 10-12 metre (artık 3. kata kadar ne kadar kullanacaksa) kablo ile eve kadar çekmeden bir hız testi yapın (modeminizle), sonra eve çektiğinde aynı hızı görmeniz gerekiyor teoride.

bunları söylerken aktif bir abonelik olduğunu düşünüyorum değilse hattı çektirip bağlantı sağlanana kadar test yapamazsınız. saygılar sevgiler
  • angelofdeath  (13.11.17 13:42:25) 
cat 6 değil normal telefon kalosu ile halledeceksiniz işinizi. ama bina ankastresine bıraktıktan sonra telekom onu sizin lokal ile ilişkilendireceksiniz ve kapınıza kadar gelmiş olacak internet modeminizi bağlayacaksınız.

siz bilmiyorsanız bir elektrikci cok rahat halleder. Ayrıca lokal bakırdan dolayı evinizde 35 mbit göremeyeceğinizi bilin zayıflamalar olacaktır.
  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (13.11.17 14:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.