[]

Bugün (Pazar günü) ne öğrendin?

Az önce bitirdiğimiz pazar gününde ne öğrendin?




 
Do majör gam


  • dissendium  (13.11.17 01:37:40) 
Acik Erisim konusunda Berlin Deklarasyonu imzalanmis 2003 yilinda, bilmiyordum,

Meraklisina link birakayim:
openaccess.mpg.de

Surada da Turkcesi varmis:
openaccess.mpg.de
  • evrim halkasi  (13.11.17 01:40:06 ~ 01:40:37) 
hiçbir şeyi değiştiremiyorum. kendimi değiştirebilirim. belki sonra her şey değişir.


  • runagain  (13.11.17 01:41:08) 
Babamın annemi ne kadar sığ gördüğünü öğrendim. Anlamak istemediğini de görmek istemiyor. Bal gibi biliyor ger bişeyi, keyfini bozamıyor. Klasik erkek kafası işte.


  • yaren  (13.11.17 01:48:03) 
bilmemek hakkaten mutluluk


  • her giriste sifresini unutan adam  (13.11.17 02:39:54) 
düşünürken fark ettim amma çok öğrenmişim bugün

- tezimle ilgili yeni şeyler, bi yerde eğimli çatı yapıyorum kaç eğimin daha iyi olacağını öğrendim.
- arkadaş roma'dan geldi, roma'da otobüsler genelde geç kalıyormuş, gitmiş olmama rağmen bilmiyordum. bir de cuma günü grev varmış metrolarda otobüsle gitmek zorunda kalmışlar. bu pek işe yaramıcak bişey.
- isveççe de "yarın sabah" demenin "imorgon bitti" demek olduğunu öğrendim. Ama aslında "morgon" "sabah" demek bitti garip bişeymiş yalnız böyle yarın sabah derken kullanılıyormuş falan. "imorgon morgon" saçma oluyor diye uydurmuşlar herhalde :)
- arkadaşımın tezi hakkında konuşurken öğrendim ki İstanbul'da avrupa'nın en büyük 2. geri dönüşüm merkezi varmış, ne kadar doğruysa artık... oysa geri dönüşüm adına çok geriyiz.
- yine aynı arkadaştan Bulgaristan'ın bir şehrinde çeşme suyu kaynağına bir şey karıştığı için şu anda içemediklerini öğrendim. Oysa ben de komşu şehirdenim, akrabalarımdan duymadım böyle bir şey ama doğru olabilir tabii.
- burada bir duyuru sayesinde ingilizce altyazılı filmlerin olduğu bir site öğrendim, tam da dün gece lazım olmuştu.
- bir süredir görüşmediğim arkadaşımın bu süreçte sevgilisi olduğunu, hatta onla eve çıktığını öğrendim, bir de vize için 16 ay bekleniyormuş, o süre boyunca ülkeden çıkamayacakmış, oha 16 ay ne be.

daha başka şeyler de var da yeterince uzun oldu, ha son olarak Barış Özcan'ın kısa filmi olduğunu öğrendim, kimisi çok övüyor bu adamı, çok kaliteli işler yapıyor falan diye ben pek sevmiyorum ama. Kısa filme şöyle bir baktım pek de kaliteli görünmedi, bi ara biraz düzgünce izlicem.
  • senolll  (13.11.17 04:36:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.