[]

1999 daki türkiye de 7.4 deprem ve Iraktaki 7.3 lük deprem

Şimdi soru su ırakta deprem olmuş geçmiş olsun. 7.4 ile ülkemizde koca kentler yıkıldı zamanında kacbin kişi öldü belli bile değil. az öonce bir profesör dinledim bu büyüklükteki depremde çok yıkım beklenmez gibi bir şey dedi ya da ben yanlış anladım. Neyse sanırım ıraktaki depremde de su an için ölen yok.
İyi de 1999 depreminde neden onbinlerce kişi öldü ülkemizde ? Bana 1999 depremi hiç de 7.4 gibi gelmiyor. Siz ne düşünüyorsunuz ?



 
sanırsam yerin kaç km derinliğinde olduğu falan da önemli bu durumlarda net bilgim yok ama yıkım gücü sadece o richter ölçeğinin ölçtüğü ile orantılı olmayabilir.


  • basond  (12.11.17 23:24:05) 
Bir de Irak'ta İstanbul'da olduğu kadar büyük kentleşme yok çarpık yapılaşma yok, hatta hiç bir şey yok, haliyle çok katlı binaların altında kalıp ölen insan da yok.


  • angelus  (12.11.17 23:27:31) 
Depremin yerini bilmiyorum ama dağlık bir arazide ve şehir merkezinin uzağında bir yerlerde ise en yakın büyük yerleşim biriminden çok da şiddetli hissedilmemesi normal. 1999 depremi bizim en yoğun yerleşim yerlerimizin birinin göbeğinde oldu. Baktım şimdi, en yakın büyük şehir 89 km ile Süleymaniye imiş. Bir de küçük bir şehre 49 km imiş

Bunun da ötesinde depremin yıkıcılığını etkileyen tek şey şiddeti değil, derinliği ve zemin. Derinlik iki depremde de az çok aynı. Bu deprem 19 km, 1999 depremi 17 km derinlikte olmuş. Irak depremi kayalık bir yerde olduysa çok yayılmamış ve daha yerel hissedilmiştir. İzmit ve İstanbul deltalar ve zeminin balçık gibi olduğu çok yer var. Dağda olan deprem ile, ovada olan deprem yıkıcılık açısından fark ediyor.
  • aychovsky  (12.11.17 23:28:10 ~ 23:28:35) 
7.4 falan büyüklük. Şiddetse diğer şeylerin hesaba katılmasıyla belirleniyor

www.afad.gov.tr
  • i was made for you  (13.11.17 00:00:46) 
Zorla ev satmanın tapuda vergiden kaçmak için evin bedelinin onda birini göstermenin müteahhitlerin bu kadar kolay zenginleşmesinin evlerin çabuk yapılmasının maliyetin kısılmasının zemine bakılmamasının ormanların yakılıp yerine ev yapılmasının elbet bir bedeli olacaktı 99da oldu yine olsa yine olur biz ders almıyoruz adamlar ders alıyorsa önlemini alır


  • kararsızataletfilozofu  (13.11.17 01:23:17) 
yazılanlara ek olarak deprem türleri de var. dalgaların salınım yaptığı yöne göre ayrılıyor birbirinden o yüzden vuruculukları da buna bağlı olarak değişiyor.


  • bass solo take one  (13.11.17 01:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.