[]

Soru: Netlimitsiz 8 mbps'ye kadar?

şimdi bu "netlimitsiz" dediği an 15gb adil kullanım sınırı var biliyorum. sormak istediğim o değil,

1) bu tarifede "8 mbps'ye kadar" olan kısmı kafa karıştırıcı, yani öyle deyip de 1 mbps olabilir mi bağlattığımda?
2) önerir misiniz?

not: kablonet vs araştırdım, ttnet adsl'de karar kıldım.

 
8mbit üst sınır hattınız kaça kadar destekliyorsa o hızı verirler (santrala uzaklığı vesaire) ayrıa şu entry'me gözatmanızı tavsiye ederim:
(bkz: #17866657)

  • samfisher  (04.02.10 14:27:09) 
1- eet olabilir, altyapı ne kadara izin veriyorsa o kadardır.


  • bryan fury  (04.02.10 14:43:19) 
1. tamamen telekom'ın çakallığıdır bu olay. ben de o tarifeyi kullanıyorum ve tarifeye geçtiğim günden beri 500-600 kb/s'nin altına düşmedi hızım. 700 küsurları bile gördüm. manyak verim alıyom derken bir gün internetim koptu, bağlanmadı. 444 bilmemneyi aradım, sinyalinizi sıfırlıyorum burdan falan dedi kadın. sonra link ışığım yandı, bağlandı, baktım 2 megabite düşmüş. şimdi 150 kb/s zor görüyorum. aradım söyledim, papağan gibi "santrale uzaklığınız, altyapınız, apartman kablonu" falan diyor. ya diyorum güzel kardeşim iki saat önce çatır çatır bağlanıyordum. iki saatte santral uzağa mı taşındı, apartman kablolarım mı eskiyiverdi ne oldu da 2 saatte dörtte birine düştük, yok, cevap veemiyorlar. "aldığınız hız normal, 8 mbit zaten maksimumdur, santale uzaklığınız, apartman kablonuz" diye tekrarlıyorlar.hala 2mbit kullanıyorum. arıza kaydı bile almıyolar normal bu diye.


  • kibritsuyu  (04.02.10 15:02:01) 
TTnet altyapısı bazı alanlarda yetersiz kalıyor bu bağlantı türü için. Size 8mbps bağlantı verdiklerinde stabil bir bağlantı elde edemiyorsunuz ve sonuçta bunu düşürmeleri gerekebiliyor, bana öyle oldu 4'e düşürdüler, kibritsuyu'nun bağlantısını 2'ye düşürmüşler. Bu sağlayamayacağı bağlantıyı satan TTnet'in ayıbıdır. Cevaplarınıza gelince;
1) Pek olacağını zannetmem, ama imkansız değil, olabilir de.
2) Kotaya bağlı kalmak istemediğinizden sınırsız kullanıyorsanız öneririm, ancak ben download olaylarını da bilirim, çok yaparım diyorsanız önermem. 2 gün sonra 512'ye düşeceğine sabit 1mbps daha mantıklı.
  • cashkorkmaz  (04.02.10 16:04:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.