[]

Elektrikli dis fircasi

Selam arkadaslar,
Kullaniyor musunuz? Daha Fazla mi yararli daha mi iyi temizliyor? Ne gibi farklar hissettiniz ve marka model tavsiyesi verebilir misiniz? Ve basliklarini ne kadarda bir degistiriyor sunuz?



 
ben 3 senedir kullaniyorum. cok cok harika bir sey. normal dis fircasina göre cok daha iyi temizlendigini hissediyorum. ek olarak bendekinin ucu ufak basli oldugu icin en dip köselere bile rahatlikla giriyor.

bendeki en ucuz oral-b ürünlerinden biri.
oral-b pro 600.

bu arada fircanin 5-6 versiyonu, kafasi yani. degisebilen kismi. orada ise cross action versiyonu kullaniyorum.
  • kurnaz  (11.11.17 22:43:05) 
Kullanıyorum, %100'e kadar daha çok plak temizliyor bilimsel olarak. Dişimdeki lekeler de üç kullanımda gitti tamamen. En ucuz modeli kullanıyorum.

www.hepsiburada.com

Başlıkları da üç ayda bir değiştirin diyordu sanırım, henüz değiştirmedim.
  • i was made for you  (11.11.17 22:43:21) 
Yaklasik 3 yildir kullaniyorum sanirim, Oral-B Triumph 5000 var.

www.hepsiburada.com
  • crown  (11.11.17 22:49:17) 
1 yıldır kullanıyorum. oral-b nin 80 90 liraya aldığım bi ürünü. daha iyi temizlik hissi veriyor. başlığı en fazla 2 ayda bir değiştiriyorum.


  • anily  (11.11.17 23:01:16) 
@acemi,

Doğru fırça aldığına emin misin? Dediğin gibi sadece titreşenler de var ve bir halta yaramıyorlar ama üstte bahsedilenlerin uçları dönüyor hem de bayağı bir dönüyor.
  • i was made for you  (11.11.17 23:11:11) 
oral-b pro 790 modeli kullanıyorum. memnunum. hemde 2 tane makine çıkıyor.


  • egokalp  (11.11.17 23:53:49) 
Pro 8900 2li paket olan modelini kullanıyorum. Diş fırçalama alışkanlığınız varsa alın daha ilk kullanımdan deli gibi farkediyor. 1 haftada farkedilir bir beyazlama da oluyor. Özellikle uygulamasıyla kullanıyorum kesinlikle verdiğim her kuruşa değdi. Tavsiye ederim. Alıp kullanmayan klasik diş fırçası kullanan arkadaşım da var, alıp düzenli kullanan da var. O ağızdaki ferahlığı, köpürmeyi anlayamazsınız. Diş taşı oluşumunu da engelliyor. Baskı sensörü de kullanışlı.


  • Golden Ratio  (12.11.17 00:15:07) 
İyi ki aldım dediğim nadir şeylerden biri.
Bilindik markalardan almaya çalış 2senedir hiç bir sıkıntısı yok başlıkları deforme oldukça değiştiriyorum onlarıda 4lü alınca ucuza geliyor.
Basınç sensörü de var çok bastırınca ışığı yanıyor.
Süresi de var da aceleden pek tınlamıyom süresini bir senedir
Diş macununu da iyi bişeyler kullanmak önemli tabi.
  • kararsızataletfilozofu  (12.11.17 02:52:28) 
Dis doktoru olan annemin tavsiyesi uzerine kullanmaya basladim. Oral B nin basit bi modeli, unuttum.
Bi tane sure gosteren saat cikiyor, sarj unitesi, dis fircasi ve basliklar. Basinc sensoru de var.

Her baslik icin ayri sure ve hizda ceviriyor. Mesela beyazlatici basligi takip kullanacaksan firca ustundeki tusla beyalatma programini secip onla yapman yararina.

Valla sayac cok ise yariyo, 2 ve bazen 3 dkyi kesinlikle dolduruyorum. Dislerimin ystu puruzsuz hissettiriyor ve normalde arka disleri fircalarken fazla bastirip kanatirdim, simdi hic kanamiyorum. Ben cok memnunum.
  • kuehles blondes  (12.11.17 05:07:36) 
"%100'e kadar daha çok plak temizliyor" ifadesinin bilimsel bir dayanağını ben göremedim. ancak bir cochrane derlemesinin şöyle bir çevirisi var: www.kanitlar.com


  • denlar  (12.11.17 16:27:09) 
Şimdi bakınca ben de göremedim, Oral-B'nin afişinde okuduğumu hatırlıyorum ama ya yalandı ya da ben yanlış hatırlıyorum. Bulabildiğim şey şu oldu.

Electric brushes produced an 11% reduction in plaque over the short term and a 21% reduction over the long term.

Bir de diş etleri için daha iyiymiş gingivitis falan.

Edit: Yanlış hatırlamıyormuşum, Oral-B öyle diyormuş.

Oral-B Diş Fırçası Fırçalamada mükemmel sonuçlar elde etmek için Vitality Precision Clean dakikada 7600 dönme hareketi ile dişleri tam olarak sarar. Bakteri plağını kıran ve uzaklaştıran içeri-dışarı yönde salınım hareketleriyle diğer diş fırçalarına göre %100'e kadar daha fazla bakteri plağı temizler.

www.agizbakimuzmani.com
  • i was made for you  (12.11.17 16:39:27 ~ 16:44:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.