[]

Avukatlık mı hakimlik mi savcılık mı ?

Soru başlıkta




 
Bizim gibi hukuku gelişmemiş toplumlarda savcılar "devletin adamı" yahut daha kötüsü "birilerinin adamı" olurlar genelde. Bu onur kırıcı bir durumdur. Öte yandan savcılar kaygan bir zeminde yaşarlar hep: dün kahraman savcı denilen insanlara bugün vatan haini deniliyor.

Avukatlık daha saygın bir meslektir benim gözümde. İlla birinin adamı olacaksam halkın adamı olurum diyebilme özgürlüğünü sağlar. Üç kuruşa çalışırlar o ayrı :)

Hakimlik tuhaf bir psikoloji. Adiye binasının dışında da hakim olman isteniyor senden. Toplumdan ve hatta ailenden izole "steril" bir yaşam sürmek zorundasın. Bunu göze alabilmek kolay değil.

Hukukla bir alakam yok. Dışarıdan bir gözlem benimki.
  • amortisman  (11.11.17 22:21:21) 
Avukat

Hakimlik savcılık mulakatindan geçen arkadaşım da sordu ona da aynı cevabı verdim. Avukatlık nedense daha onurlu geliyor bana.
Hakimlik savcılık arasından da savcılık derdim.
  • mojiziku  (11.11.17 22:23:52) 
Hakimlik. Savcının binbir çabayla yakaladığı adamı hakim aynı gün serbest bırakıyor. Avukatlar da aslında hukukun sağlanmasına yardımcı olması gereken kişiler ama günümüzde bir avukat 50 yıl hapis cezası alacak adama yalan ifade verdirerek cezasının düşmesini sağlıyor. Savcı birinin adamıysa avukat da her zaman iyilerin tarafında değil. Meslek kişinin karakterinden kesinlikle bağımsız değil. Muhakeme yeteneği olmayan birinin hakim olması doğru değil. Bu sorunun yanıtı kişiden kişiye göre değişir. Ama burada hukukun sağlanmasında en etkili kişiden bahsediyorsak, bence o kişi hakimdir. Avukat eğer siyasi bir kimliğe sahip ise başarılı olma şansı var nüfuz anlamında.


  • dissendium  (11.11.17 22:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.