[]

Bulgaristan Vatandaşlığına Başvurma

Annemin babası Bulgaristan doğumlu ama yıllar önce vefat etmiş. Ben vatandaşlık alma şansımız yok sanıyordum ama son zamanlarda bunun gayet mümkün olduğunu duymaya başladım. Araştırdığımda şöyle bir sayfaya denk geldim. untacguner.av.tr Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan var mıdır? 990€+KDV ve diğer masraflardan bahsedilmiş. Kendimizi avukatın ellerine bırakalım mı yoksa bilmemiz gereken püf noktalar var mıdır?




 
ben bu durumda sansiniz yok diye biliyorum. lakin eger böyle bir sans varsa ve avukat bunu yapabilecek ise 1200€ para degil.


  • kurnaz  (11.11.17 16:26:53 ~ 16:28:05) 
Bulgaristan vatandasligi konusunda herkesin pozisyonu birbirinden farkli.puf noktasi bu islerde uzman bir avukat ama bence bunu netten degil vatandasliginizin olusabilecegi ilden orada kuvvetli bu isleri yapan veya vatandaslik islerinden emekli kisilerin actigi burolardan faydalanmak gerekir.

Pozisyonlar surekli degisiyor en son bu haziran-temmuzda koklu degisiklikler yapildi.eskiden cok kolay olan bazi isler oldukca zorlasirken,vatandaslikla alakali evvelden mumkun olmayan bazi durumlar mumkun hale geldi.

Orada akrabalariniz varsa anne baba kutuklerinden baslamaniz gerekecek,o da oturdugunuz yerden biraz zor,
  • duptıs  (11.11.17 16:28:09) 
deden vefat etmişse şansın yok. bu avukat neye dayanarak var demiş bilmiyorum.


  • sta  (11.11.17 16:28:41) 
@duptıs Oraya gidebilirim, onda sıkıntı yok ama oradaki tüm akrabalarımızla bağımız kopmuş. Onlara nasıl ulaşabilirim veya Bulgarca bilmeden orada bizi kazıklamayacak bir yetkiliyi nasıl bulurum onu bilmiyorum.

İlginç olan her araştırdığımda bu işin imkansız olduğu cevabını almama rağmen sürekli 3. şahıslardan benim tanıdığım aldı gibi laflar duyuyorum. Şehir efsanesi midir nedir.
  • Cryptoricus  (11.11.17 19:26:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.