[]

Yeni Araca HGS Çıkartma ve Kaçak Geçiş

Merhabalar,

Yeni aracımızla yarın şehirlerarası yol yapacağız ve geçmemiz gereken gişeler var ancak ogs veya hgs kartımız yok. Bafta sonu çıkarttırabileceğim bir yer var mı? Ptt'lerden ve bankalardan alınabiliyormuş galiba. Örneğin cumartesi açık olan bir banka şubesi bulsam bana hemen hgs kartını teslim eder mi?

Ayrıca pratikte ogs ve hgs'nin farkı nedir? Hangisi daha mantıklı?

Cevaplar için teşekkürler.

 
Etiket olmasa da geçebilirsiniz. Önemli olan hangisinden geçtiyseniz 2 hafta içinde (eskiden 1 haftaydı) gidip etiket alırsanız hesaptan otomatik olarak düşer. ceza yemezsiniz.

OGS ve HGS'nin farkını tam bilmiyorum ama OGS'nin gişeleri hep sol şeritte olduğu için daha hızlı geçilebiliyor. Bu arada gişelerin bol olduğu yerlerde genelde PTT falan oluyor ve HGS alınabiliyor hemen.
  • himmet dayi  (11.11.17 13:38:07) 
@himmet dayı, peki mesela ptt'den aldığım ogs veya hgs'yi daha sonra garanti bankası hesabıma entegre edip oradan otomatik ödeme talimatı verebiliyor muyum? Bu konuda bilginiz var mı?


  • a day at the races  (11.11.17 13:41:07) 
Kaçak geçin sıkıntı olmaz, yeter ki 15 gün içeridinde hgs veya ogs satın alın, geçiş ücreti hesabınızdan düşer. Ben ptt'den başvurmuştum anında verdiler etiketi, ptt atmlerinden ödeme yapıyordum. Yapı kredi hesabıma entegre edeyim dedim internet üzerinden bir baktım hesabımdan para kesilmiş adresime yeni etiket gelmiş. Yani muhtemelen her bankanın kendi etiketi vardır


  • goodyes  (11.11.17 13:51:36) 
ogs'yi azaltarak bitiriyolar diye biliyorum, hgs al bence hem çok çok daha ucuz.

hangi bankayı tercih ediyosan ordan al, ptt'den alırsan app'i var ordan kredi kartıyla ödeyebiliyosun ama otomatik ödeme falan yok diye biliyorum, sadece bakiye düşünce uyarı veriyor.
  • yuto  (11.11.17 16:33:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.