[]

Neden şu an Bitcoin almalıyım?

2009'da bu dalga ilk çıktığında alıp bir sene bekletip satanlar zengin oldu. Yahut almadılar ama havalı gözükmek için aldıklarını iddia ettiler, bilemiyorum. Seneler geçtikçe Bitcoin alıp da pişman olan kimseyi görmedim fakat alıp zengin olduğunu iddia edenlerin de bir numarasını göremedim. Bitcoin 0.00000000003 dolar değerindeyken almış adam güya, şimdi olmuş bilmem kaç bin ama yatı katı yok demek istediğim. Sene neredeyse oldu 2018, hala muhabbet "Kanka Bitcoin al, demedi deme 3 ay içinde uçacak bunun değeri." vesaire. Nedir bunun gerçeklik payı? Tüm birikimimle gidip Bitcoin alsam mutlak kazanç mı görünüyor yolun sonunda sizce? Yoksa ağır patlar mısın mı dersiniz? Tanım yapma zahmetine girmeyin, teorik olarak gayet iyi biliyorum ne olduğunu fakat pratikte söylendiği kadar sağlıklı bir yatırım mı bilmek istiyorum.




 
mutlak kazanç yok tabii ki. bitcoin sürekli değerleniyor ama bunun bir garantisi yok. siz yatı katı olana denk gelmemişsiniz çünkü zamanında ucuzdan bitcoin alan adamlar yükseldiği zaman sattı. veya elinde tutmak isteyen adamlar değer kaybettiği anlarda götü tutuşarak sattı. kimse şu anki ederine kadar beklemedi. bundan para kazanmak için biraz borsa bilmek lazım. sürekli iş yapar gibi takip ederek altcoinleri de takip ederek al-sat yapmak lazım. oturup mesai yapacaksınız yani. kimse size sağlıklı bir yatırım demez, çünkü dediğim gibi borsa gibi biraz.

siz hala gerçeklik payından bahsediyorsanız almayın bence. zaten artık iyice fiyatı arttı, artık alacaksanız altcoinlere bakın, bitcoine değil.
  • dedimmidemedimmi  (11.11.17 00:11:39) 
Aslında almayı hiç düşünmüyorum. Sadece bitmek tükenmek bilmeyen hype'ın altyapısını merak ettiğimden soruyu sordum.


  • jack of hearts  (11.11.17 00:20:56) 
Alma derim. Adtik hayir gelmez ondan herkes yuklendi.


  • imelih  (11.11.17 07:27:54) 
Al kardeşim. 10-15 Bin dolarları göreceğine dair iddialarda bulunan çok fazla yetkin insan var. 4-5 yıl önce 1 BTC= 1500$ oldu!!! denildiğinde de aynısı oldu ve o zaman da alma artık hayır gelmez diyenler sürüyle idi. Bu çok yanlış bir yaklaşım. Ama tabii ki yeterince beklemen gerek! 4-5 yıl 1 BTC=1500$ iken geçen sene 1 BTC=300$ değerlerini gördü. O zamanlar da bu artık hayır gelmezciler bak haklıyım işte ben filan diyorlardı.

EDİT: @dedimmidemedimmi düşünceleri de bir bakımdan doğru. Ama ben hala artacağını düşünüyorum.
  • bir peynir kutusu kibrit  (11.11.17 07:52:06 ~ 07:53:17) 
Ben de bi yerden sonra bırakan insanım. 3-5 bişi kazandım çıktım. Öyle alayım unutayım demekle olmuyor. Çok vakit harcamak gerekiyor. Bitcoinde dursan haberleri takip edeceksin sürekli. Altcoinlere geçsen zaten ortalık yangın yeri. Kim kime tutturursa. Bi de hadi milyonlarca lira kazandım diyelim. Onu nakite dönüştürmek ayrı dert. Yani baktım hayatımı çok değiştirecek bi kazanç sağlamam için hem çok riske girmem lazım hem de iyi vakit harcamam lazım. Bıraktım ben de. Bu şekilde uğraşmak istersen alabilirsin.


  • bartman  (11.11.17 11:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.