[]

Ressam Mustafa Özel'in resimleri fuardan indirildi.

Evet kendisi kuzenim olur. Erotik olduğu gerekçesi ile resimleri sanat fuarından polis indirmiş. Yahu bu egzistansiyalist bir sanatçı, bu eserlerde erotizm nerede? Hadi diyelim ki erotik size mi kaldı indirmek eserlerini? Sanatta sansür olur mu? Anlayan beri gelsin. (bkz: )www.parlamentohaber.com

Şurada facebook hesabından paylaşmış. www.facebook.com ama herkese açık görünüyor mu bilmiyorum.

Sözlüğe taşınsa iyi olmaz mı?www.instagram.com

 
Erotizmi bir kenara bırakırsak (açık konuşayım) güzel değil. Estetik hiç değil. E tabi güzel olmak zorunda da değil zaten diyebilirsiniz. Yalnız şu kesin. Türkiye gibi bir yerde sergiler hangi şehirde açılırsa açılsın tepki çekmemek isteniyorsa bölgenin kültürel doku ve anlayışına göre sergilenmek - zorunda - .


  • 1adam  (10.11.17 18:58:22) 
Öyle bir zorunluluk yoktur özellikle de sanat fuarında. Sanatçı birileri rahatsız olacak kaygısı ile mi üretecek?


  • old possum  (10.11.17 19:45:40) 
1500'lerde kiliseler çıplak heykel siparişi verirken şu sansüre ve gericiliğe "Türkiye gibi bir yer" kılıfı uydurulması acınası. aradaki 500 yılda, sanatta ahlakın çıplaklıkla veya erotizmle ölçülmediği kavranamadı. sinir bozucu bir olay. geçmiş olsun.


  • sporty  (10.11.17 20:14:47 ~ 20:16:24) 
@ sporty az önce biraz araştırma yaptım. 1500lerin çok öncesinde kilisede ikonaseverler ve ikonakırıcılar olarak iki bölünme var ve kilisenin doğu ve batı olarak ikiye ayrılmasında en büyük sebep olarak bu gösteriliyor. Yine incil de resim ve heykelin yasak olduğuna dair bir şey bulunmadığı anlatılıyor. Ama hristiyanlığın ilk başlarında resim ve heykel yapımına dair bir şey yok anladığım kadarıyla.
Hani bir de bu kilise o zamanlarda senin için sanata destek adına sipariş verebilecek kadar iyi niyetli ve gerici değil ise ise neden bilim adına konuşanları cezalandırıyordu? Az insan yakılmadı ki o zamanlarda.

  • 1adam  (10.11.17 21:40:57) 
"erotik" yorumu bir tarafa, resime ve heykele bu topraklarda bir düşmanlık olduğu gerçek. öte yandan bu düşmanlık çok da tarihi değil... evet yüzyıllarca hüküm sürdüğü topraklarda "nedir bu?" diye merak edip bir araştırma falan yapmamış, "elin gavuru" gelmiş araştırmış ama; en azından yok etmemiş! bu da büyük bir başarı bence!

çıplak insan figürleri değil sadece bu düşmanlıktan nasiplenen, bildiğiniz üzere atatürk heykel ve büstleriyle de başı hoş değil bazılarının. artuklu komutanlarından belek gazi (balakgazi)'nin bir önceki (önce dyp, sonradan akp'li) belediye başkanınca dikilen heykeli de nasibini alıyor elazığ'da mesela...

sanat fuarında, "erotik" gerekçesi! @1adam, semt pazarında olsa eyvallah, cami avlusunda olsa eyvallah, e hadi kent meydanında falan olsa da eyvallah ama "sanat fuarı" be :)
  • runagain  (10.11.17 21:53:36) 
@runagain ben üstte de yazdığım gibi - zorunda - dediysem bir Türkiye gerçeğini söyledim. Durum bu. Geçen haftalar bu konuda neler yaşandı biliyor olmalısın sanırım. Bu arada olayı zaten tek taraflı olarak biliyoruz.


  • 1adam  (10.11.17 22:37:59) 
allah aşkına şu 1adam denen tipi ciddiye alıp da cevap vermeyin ya. türkiye'nin gerçeklerine ve dokusuna uymak zorundaymış. şunları söylemekten utanmıyorlar hala. ulan sizin sergide ne işiniz var, sergideki şey sizi niye rahatsız ediyor? sanki sokakta çıplak kadın var da türkiye gerçeklerine uyacakmış. rahatsız oluyorsan sergiye, fuara gitmezsin. lafa gelince özgürlük, türbanlı bacı diye vikvik öterler ama sanat sergisindeki resme bile tahammülleri yok. açık açık "biz böyle şeylerden nefret ediyoruz, bizim gibi düşünmeyenler bizim düşmanımız" diyecek götleri de olmadığı için böyle kırıtarak "ama tirkiyi'nin dikisi vi girçikliri :((" diye saçmalıyorlar.


  • der meister  (10.11.17 22:42:30 ~ 22:43:10) 
Ağzından bal damlıyor ya ne diyeyim. Senin kadar özgür ve large değilim. Hadi gel muhatap olmayalım. Böyle kendi düşünce iflasının sonuçlarından olan kötü sözlerle, aşağılamalarla hiç bir yere varamazsın. Sen şu meşhur yurt dışı gezilerine odaklan. :)


  • 1adam  (10.11.17 23:03:19) 
ben senden benim gibi olmanı değil, benim haklarıma saygı duymanı istiyorum zaten ama anlayabileceğin bir konsept olmadığının farkındayım, o yüzden açıklamakla uğraşmayacağım. konunun benim yurtdışı gezimle ne alakası var, anlamadım. ne çeşit bir kompleksin var bilmiyorum ama ben hiçbir zaman ülkesini aşağılayan ya da türk olmayanın otomatik olarak daha iyi olduğunu düşünen bir insan olmadım; aksine, ülkemi senin gibi reisçilerden çok daha fazla seviyorum. sadece, sizin gibiler yüzünden yaşanmaz hale geldiği için, daha iyi standartlarda yaşayabilmek ve farklı yerler görebilmek adına yurtdışını hem gezmeyi hem de oralarda yaşayabilmeyi istiyorum.

"ben istemiyorum" diyene hiçbir şey demem ama senin gibi tipler bunları çekememezliğinden, vizyonsuzluğundan dolayı söylüyor. sözde muhtemelen okumuş, medeniyet görmüş birisindir ama genç bir insanın yurtdışını görmek istemesi, orada yaşamak istemesi bile batıyor sana. tamamen alakasız bir konuda böyle saçma bir şey söyleyebiliyorsun. çünkü bağnaz, kompleksli ve türkten önce arapperestsin. beni bu konuda eleştirebilecek son insansın. kendi hayal dünyanda, osmanlı tuğralı doblonla, süper bir ülkede ve süper bir insan olduğunu düşünerek yaşamaya devam et sen. SANAT SERGİSİndeki RESME tahammülü olmayan adam gelmiş burada özgürlükten bahsediyor ahaha.
  • der meister  (10.11.17 23:09:50) 
asıl sorun her şeye sanat postu giydirip yedirmekte. yani bir şeyin sanat eseri sayılması için ne gerekiyor bu tartışılmalı. gerek olmadığını düşünüyorum böyle şeylere.


  • petek  (10.11.17 23:12:44) 
Ben şu ana kadar ne dedim de kulağını çınlattım da buralara geldin? Seni doğrudan hedef mi aldım yoksa üstteki başlığa ve ilk yazdıklarıma iyi bak seninle ilgili bir şey var mı? Yok.
Geçen gün de yaptın bunu o modlar la ilgili duyuruda. Yine sen geldin durup dururken sataşmaya.
Belli ki başka bir derdin var.

Neyse asla burada kimseye lan dahi demedim. Demeyeceğim. Ama sen devam et. Çünkü özgür kalmalısın. Anlayışın bu kadar ne yapalım.

Bu arada genç bir insanın yurt dışını görmesi sorun değil de. Yazılarından anladığım kadarıyla o giden sen olunca sorun oluyor. Neyse..
Yazılacak çok ama konu kapanmıştır benim için. Bu arada bir zahmet seninle ilgili olmayan yazdıklarımın arasına girme bir zahmet.
  • 1adam  (10.11.17 23:23:59) 
Herşeye sanat postu giydirmek mi? Pardon ama bahsi geçen sanatçının zahmet edip bir biyigrafisine işlerine göz atarsanız sanatın tam karşılığını verdiğini görürsünüz. En son London National Portrait Gallery de sergilendi eseri. 87 ülkeden 2580 sanatçının başvurdu ve yalnızca 53 ismin eseri sergilendi

www.instagram.com

Bu saydığım en son işi daha evveline hiç girmeeyim saymakla bitmez başarıları. @petek neye gerek yok onu anlamadım ben ?
  • old possum  (10.11.17 23:59:22 ~ 11.11.17 00:33:08) 
@1adam, türkiye'nin maalesef ki olan o gerçeklerinin maalesef farkındayız...

ama şu gerçeğe odaklanalım şimdi: bu resimler, bir "sanat fuarı"nda ve "polis tarafından" indiriliyor. bu devirde hala bu kafa, dünya gerçeklerine uymuyor.

@petek, neyin sanat olup olmadığına bence sanatseverler karar vermeli. sergileri, fuarları gezenler, o eserleri alanlar... ziyaretçisi, alıcısı, takipçisi olmayan sanatçı zaten kendini değerlendirir. bunu yapan şu kurum ya da... polis olmamalı ya!

@der meister, türkiye'nin gerçekleri, hassasiyetleri diye bir şey var. beğensek de beğenmesek de... biliyoruz ki bu hassasiyet yolsuzluğa, yoksulluğa, hırsızlığa, ranta, adam kayırmaya, rüşvete karşı değil! ne din adamlarının gündeminde bunlar ve ne de sokaktaki her haltı yiyip, bir de evliya pozunda dinci takılan tiplerin...

maalesef çok kalabalıklar :) ve artık devlet demek kahvehane demek neredeyse... üslup o, tarz o. tarihte hiçbir dönem, hiçbir türk devletinde böyle bir lümpen istilası yaşandığını sanmıyorum. meselenin "inançlı insanların başta olması" ile alakası yok, ki bu iddia her şeyden önce diğer bütün tarafları "inançsız" yapar ki, yok öyle bir şey!.. mesele vizyonsuz olmak, cahil olmak, kaba olmak; demokrasiden, haktan, hukuktan nasiplenmemiş olmak.

türkiye'nin bu gerçeklerini bilerek yaşıyoruz.

@1adam, seni de anlıyorum. şu anda içerisinde bulunduğun bir çevrede yetiştim ve o düşünce, yaşam kodlarını biliyorum. ama daha büyük bir dünya var. orada kavramlar çok daha farklı, evrensel... din de değil bu "türkiyenin özel vs'si" dediğimiz şey. tamamen yobazlık ve taassup. bu, inananların yaşam tarzına karşı bir müdahale ya da onları hor görmek değil. tam tersine bu bir fırsat.
  • runagain  (11.11.17 00:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.