[]

Avrupa seyahati için çantayı sandviç ile doldurmak

Euro malumunuz. 2 hafta sonra 10 günlük bir ittifak devletleri turu yapacağım. gurbet ellerinde yemeğe para vermek yerine atayım çantama 10 tane soğuk sandviç, en azından 3-4 günümü kurtarayım diyorum.

sıkıntı yaratır mı yiyecek? sırt çantamda olacak. ara sıra pasaport kontrolü geçince rastgele çevirip çantayı karıştırıyor polisler. o biraz kafama takıldı.


 
Cogu ulkeye AB disindan gelen et ve sut urunleri sokmak yasak. Ucuz bir AB ulkesinden alip gezdirirseniz sorun olmaz da Turkiye'den goturecek olursaniz ve icinde peynir, salam gibi seyler olursa yakalanirsaniz el koyarlar.


  • crown  (10.11.17 12:53:25) 
crown belirtmiş zaten. Ama bütçe çok sıkıntılaysa kettle, makarna, konserve ton balığı vs götürmek mantıklı.


  • mr vodka  (10.11.17 13:04:27) 
Sandviçi kendin yapmazsan, vakumlu pakette alırsan bir şey olmaz. Ama onlar da çok yer kaplıyor.


  • i was made for you  (10.11.17 13:09:27) 
oldukca gereksiz otesi bir hareket.

Ab ulkelerinde marketlerde cokbucuza sandwich veya hazir ürunler bulmak mumkun.
  • kurnaz  (10.11.17 13:20:36) 
Bence yemeğe para verme ama sandviçleri de orada yap. Markette değişik salam, peynir, jambon, sürmelik şeyler, ekmek falan al ucuzundan birer tane. En azından o da bir deneyim olur, pahalıya da çıkmaz.


  • whoosie  (10.11.17 13:21:28) 
2-3 tane sandvic tamam da 10 taneye gerek yok, her ulkenin ucuzluk marketine gidip kendinize sandvic yapsaniz da ucuza gelir zaten..


  • lanc  (10.11.17 13:22:45) 
gereksiz.
yapacağın en mantıklı hareket buradan kuruyemiş paketi yapıp götürmek olur. Fındık, kuru üzüm, ceviz, badem fıstık ayrı ayrı poşetle hem sağlıklı, hem de 10 gün boyunca yersin, hem de öğün yerine bile yenebiliyor.

  • betsy  (10.11.17 13:51:13) 
bi ucuz marketten tost ekmeği + tost peyniri alıp (ortalama 2 euro tutar bunlar) 10 sandviçe kadar çıkabilirsin. akşamları da döner yersin açlığını bastırır 4 euroya =)


  • kveldulv  (10.11.17 13:53:45) 
Sandvici orada yap, hem oranin peynir/salamiyla yaparsin. Benim icin geleneksel yemeklerden yemek de seyahat etmenin bir parcasi o, o olmazsa yapamam. Bi yerlerden arttirip o yemegi yerim yani. Ama senin icin cok onemli degil sanirim o yuzden iste oradaki malzemelerle yap, en azindna bu sekilde tatmis olursun oradan bir seyler.

Bir de borek yapmak/yaptirmak cok iyi oluyo. Baya da dayaniyo borek. Koy torbaya gotur.
  • kuehles blondes  (10.11.17 14:13:11) 
bu arada kuruyemis denmis ama avrupada kuruyemis tr den cok daha ucuz.

hatta avrupada tr ye nazaran neredeyse her sey daha ucuz. gidecegin ülkeleri sipesifik olarak yazarsan ucuza hem iyi hem de kaliteli beslenme olanaklarini yazabiliriz.
  • kurnaz  (10.11.17 15:02:19) 
gideceğin yerlerde ilk işin bir süpermarket bulmak olsun. bizim bakkallarımıza denk gelen, göçmenlerin çalıştırdığı yerler değil ama, carrefour, dia, vs,...
alışverişini yap, sonra istediğin sandviçi al. özellikle suları bu marketlerden temin et.

  • cliquot  (10.11.17 16:20:37) 
almanya'daki marketlerde hazır sandviçler 1.39 eurodan başlıyordu. en ucuz market lidl isimli market, buranın bim'i gibi düşün. oradan sandviç alabilirsin. ben de gezerken böyle yapıyordum.


  • hukuki acidan yaklasirsak  (10.11.17 16:38:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.