[]

gps sinyal kesici

arabadaki araç takip sistemini devre dışı bırakmanın bir yöntemi var mıdır?İnternette jammer var ama o telefonunda sinyalini kesiyor.
Biraz araştırdım,straforun etrafını alüminyum folyo ve yine alüminyum bant ile kaplarsanız değil gps telefonun bile sinyalini keser diye yazmışlar
bunu kutu gibi yapıp gps yada telefonun üstüne koyunca sinyal kesilirmiş

Sizce böyle bişey olabilr mi? yada farklı bir yöntem var mı?

 
sadece gps için de jammer yapılabilir. ancak bu araç takip sisteminin haberleşmesini kesmez. o gsm üzerinden gene devam eder. hatta gsm bazlı olarak kabaca gene konum bilgisi alır. eğer obd bağlantısı varsa aracın hızını vs. iletebilir.

gsm bağlantısını jammer ile kesmiş olsan bile. bağlantı kurana kadar o verileri geçmişe dönük saklar ve ilk bağlantıda gönderir.
  • orpheus  (09.11.17 16:34:45 ~ 16:36:57) 
sivillerin jammer kullanmasi yasaktir yakalarlarsa baya öttürürler.

GPS unitesinin yerini bulursan muhtemelen bir faraday kafesiyle sinyali bloke edebilirsin.
  • robokot  (09.11.17 17:14:55) 
Neden devre dışı birakmak istiyorsun?


  • fever  (09.11.17 19:21:44) 
gps antenini bul yanına sağlam bi mıknatıs koy. muhtemelen konum almasını engeller. ama cihaz çalışmaya devam eder ve konum hariç diğer bilgileri göndermeye devam eder.

cihazın enerjisini keserken ise, genelde cihaz içinde pil olur ve cihaz çalışmaya devam eder, ayrıca sisteme enerji kablosu çıkartıldı tarzında bi mesaj gönderir.

devre dışı bırakma işi bu kadar kolay bi şey olsaydı, kimse para verip bunu şirket araçlarına vs takmazdı. senin gibi düşünen son kullanıcıların ihlallerini önlemek için alınmış bir çok önlem var :)
  • spirit crusher  (09.11.17 23:51:25) 
araç takip cihazı GSM ve GPS destekli çalışır. yani GPS'ten aldığı dataları gsm yoluyla server'a iletir. sen geçici süre jammer ile kesmiş olsan bile bağlantı geldiğinde konum bilgilerini hafızasından iletir. gps veya gsm sinyal kesintileri alarm olarak gider izleyen kişiye mail olarak da gelir. önermiyorum hocam böle bir şey yapmanı. bir elemanı sırf bu yüzden göndermek zorunda kaldık şirketten. adam araç takibi devre dışı bırakıp korsan taksicilik yapıyormuş :)


  • delidir yakalayin  (10.11.17 01:08:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.