[]

İş Fikri Anketi (çok katılım ricasıyla)

Arkadaşlar cevaplarınız önemli, ne kadar katılırsanız o kadar iyi olur.

Bir önceki duyuruda bahsettiğim arkadaşımın dört girişim fikri var, sizce hangisi?

1. Tavuk Pilav zinciri
2. Tost konusunda uzmanlaşmış fast foodçu
3. Künefeci
4. Türk kahvesi üzerine uzmanlaşmış kafe.

 
4 seçeneğe de para harcamam.

30e
  • prezarlatif  (08.11.17 22:32:43) 
tavuk pilav ama zincir degil, konseptli tek dükkan.


  • eriksatie  (08.11.17 22:37:01) 
hepsi de olabilir ama iş planına ve ekibe bağlı.
yer olarak nereyi düşünüyor bütçesi ne kadar bunları söylersen daha sağlıklı yorum yapabiliriz sanki.

  • karsinin aksisi  (08.11.17 22:37:18) 
Boş hepsi.Künefe gibi ağır tatlıları herkes yemiyor.Türk kahvesi de baydı artık,diğer kahveleri tercih ediyor insanlar.Ben olsam şöyle bi yer açardım tatlı üzerine.Modada filan bu çikolatacılardakuyruk var sürekli biliyorsunuz.3 tane tatlı belirlerim.Bu tatlıların esas tariflerini deneme yanılma ve en iyi malzemelerle yapmaya çalışırım.Bu 3 tatlı da şehirin en iyilerin biri olduğumu iddaa ederim.Mesela profiterol,ekler ve cheesecake.Bu üçünü harika ötesi yapın,kapıda kuyruk olur millet.Yanlarında da kaliteli çay ve kahve çeşitleri.Doğru tarifi bulmak ve standardı tutturmak biraz zaman alır ama neden olmasın.3'üne vurgu yapacak bir isim bide.


  • basubadelmevt  (08.11.17 22:38:44) 
5- hiçbiri

organik/healthy fast food derim. avrupa'da aldı coştu. burada da coşacak. tavuk pilav falan geçiniz.

bir örnek şuraya bakın leonrestaurants.co.uk

not: komisyonumu isterim :P
  • awlmi  (08.11.17 22:49:38 ~ 22:50:17) 
Su sozlukte de duyuruda da herkes mi ayni ise yaramaz, yorucu, gecesi gunduzu bayrami seyrani olmayan is fikriyle dolu arkadas. Eksi sozlukteki kendi isini kurmak, 180 bin tl ile yapilacak isler, 60 bin tl sermaye ile kurulabilecek en karli isler gibi basliklari okuyun, is tecrubesi olmayan herkes ya gida ya tekstil ya cigkofteci ya tekel bayi ya oto yikamaci oneriyor.gercek basari hikayesi olan insanlarsa bu mesleklere donup bakmiyor bile.ustelik hepsi minik sermayelerle baslamis cok iyi yerlere gelmis.herkes yemek yer gida isi asla batmaz kafasindaki insanlari masa sandalye tabak canagi hurdaciya satarken dusundukce sinirlerim bozuluyor.hayir cahil cuhela adamlar da degilsiniz bu dar vizyon nerden geliyor anlamiyorum.


  • a summer day  (08.11.17 22:51:52) 
ye ve kalk konseptli tükkanlar ucuz olduğu takdirde iş yapabilir. 1. ve 2. seçeneğin ye ve kalktan başka bir şekli olmaz zaten, o yüzden lezzetli ve ucuz olursa tutabilir(nerede olduğu çok önemli). 2. seçenek için yaratıcılık da önemli, herkes tost yapıyor; evde yapılamayacak şeyler dikkat çeker mesela.
3'ün tutmasına neredeyse imkan yok, sırf künefe yemeye gelecek insan sayısı çook az. tostu herkes yer ama künefeyi değil.
4. bence en mantıklısı bu. kafe tarzı olabilirse daha çok kesime hitap eder, atmosfer-dekorasyon güzel olursa, bir de çay ve normal sıradan kahve çeşitleriyle kurabiye-kek de olursa önü açık. bakınız beşiktaş okkalı.
  • Bruce  (08.11.17 22:52:21) 
yemek her zaman satar.
pilav üzerine yoğunlaşsın. tek parça ile kalmasın
fasulye,nohut, vs çeşitlendirsin.
arkadaşın dolar milyoneri olur
  • bana her yer cehennem  (08.11.17 22:52:33) 
Yine gelmis yemek her zaman satarcilar.bir de bunlarin kiyafet satican aga insanlar ciplak gezmiyor sonucta versiyonlari var. Ya sokaga atacak paralari var ya da kole gibi calisacaklari ve ne uzayip kisalacaklari islere bayiliyorlar.bu ulkede butun guzel risksiz islerin kimsenin aklina gelmemesi ve en cok iflaslarin en cok devren satiliklarin oldugu en cok gunluk giderin en coj personel isteyen en uzun mesai isteyen islere herkesin sahane is muamelesi yapmasi saka gibi.


  • a r a m i s  (08.11.17 22:59:49) 
tavuk pilav derim kerhen.

gıda sektöründeki tecrübeme göre birkaç şeyi yapabilirim ve ben de düşündüm bir iş kurmayı ama yağdan filan uzak durmak istiyorum aslında. daha düşük bütçeyle daha çok kazandıracak işler mümkün.
  • runagain  (08.11.17 23:01:33) 
burada yemek her zaman satar, insanlar aç mı kalacsk gıda işi batmaz diyenleri görüp burads bu akıllarla iş yapan varsa vay haline. kendilerini topkapı toptancılar çarşısına beklerim, sabahtan akşama kadar kaç kamyon malzeme geliyor batan restoran cafelerden aklınız hayaliniz durur. 1000 tl aldığı ocağı 50 tl ye satmaya çalışıyorlar.


  • oscar  (08.11.17 23:58:26) 
2. ama bildigimiz standart tosttan cok fazlasi olmali.
bir kac cesit tost ekmegi (kepekli, kepeksiz, glutensiz vs.)
icine koymalik peynir cesitleri (kasar, dil vs.), et cesitleri (sucuk, pastirma, hindi füme vs.), vegan ve/veya saglikli beslenmek isteyenlere hitap eden sebzevat (kornison, zeytin ezmesi, avokado, biber tursusu).
pizzacida üstüne ne konacagini belirledigimiz gibi tostun icinde ne olacagini müsteri kendi sececek.
ek olarak cesitli "tatli tostlar" (waffle gibi taze meyvelerle servis edilen french tost mesela).
  • pilav  (09.11.17 00:14:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.