[]

Beslenme duzenim nasil?

20 yasinda, 179 boyunda, 65 kiloyum. 6-7 almak istiyorum duzenli bi sekilde. Haftada 5 gun vucut gelistirmeye gidiyorum. PHAT programini uyguluyorum. Yaklasik 1 aydir su beslenme duzeninde ilerliyorum:



Sabah: 4 yumurta (sarilariyla beraber:/ )
50 gr findik ezmesi
2 dilim ekmek
1 bardak meyve suyu


Ara ogun: 2 muz 1 elma


Ogleden sonra: 1 yemek tabagi makarna
200 gr hindi eti
200 gr yogurt


Ara ogun : 100 gr badem veya findik


Aksam: 1 yemek tabagi pilav
150 gr ton baligi (hergun yemek zararli galiba ama seviyorum:/ )
1 bardak meyve suyu


Yatmadan 1 saat once: 1 litre sut



Bu duzende ilerliyorum, takviye besine ihtiyacim var mi? Veya ekleyip cikarmami onerdiginiz bir seyler?

Tesekkurler

 
Sütü çıkar
Meyve suyunu kendin mi sıkıyorsun ?

  • benaslindayohum  (08.11.17 21:56:22) 
@benaslindayohum

evet, portakal suyu oluyor genelde bu. sutu neden cikarayim? demir eksikligi meselesi mi?
  • ordinov  (08.11.17 22:05:00) 
süper böyle devam


  • freetakilir  (08.11.17 22:06:51) 
Gereksiz yerlerden gereksiz kaloriler alıyorsun, bunların çoğu bi işine yaramaz. Hele VG yapıyorsan her geçen gün eksiye düşersin bu rutinle.


  • angelus  (08.11.17 22:14:43) 
Meyve suyunu çıkar. Kahvaltıya karbonhidrat ekle. Kırmızı et ve tavuk ekle. Sebze meyve ekle.


  • diffarentiationation  (08.11.17 22:19:29) 
İnek sütünün pek faydası yok
Zaten yatmadan 2 saat evvel yemeyi bırak
Portakalı greyfurt a çevir
Yumurtaları organik al
  • benaslindayohum  (08.11.17 22:20:48) 
@angelus, bunun icin actim duyuruyu zaten, yanlislarimi ogreneyim, neyi nasil duzelteyim diye. sizin onerileriniz nelerdir?


  • ordinov  (08.11.17 22:22:16) 
Önce ne kadar kaloriye ihtiyacın olduğunu bul. Misal kilo almak istiyorsan en az 3000 kalori gerekir. Hatta yaşın genç olduğu için daha fazla da olabilir, bu detay önemli. Eğer yaptığın antrenman ve bazal metabolizman ve günlük diğer işlerde 3500 kalori yakıp da sen 2500 kalori alıyorsan kilo alamazsın teknik olarak. Onun dışınd bu kalorileri makrolara ayır. Misal 3000 kalorinin %40'ı karbonhidrattan %40'ı proteinden %20'si yağlardan gelsin. Sonra bu makroların kaynaklarını belirle. Misal karbonhidratlar tahıllardan, bakliyatlardan ve kuruyemişlerden gelsin; meyveden gelen kalori kullanılmaz çünkü direkt yağa dönüşür. Proteinler öncelikli olarak hayvansal gıdalardan, takviye olarak bakliyattan gelsin. Süt çok fazla protein içermez, protein miktarı artsın diye çok süt de içelmez, zira sütün sindirimi zor olduğu için bağırsak florasını bozar rahatsız eder. Onun dışında fazl süt fazla kalsiyum demek, fazla kalsiyum da damarlarda biriktiği için risk teşkil ediyor. Yağ konusunda kuruyemişler iyidir ama kuruyemişler tekli doymamış yağ barındırır, kalp sağlığı için iyidir ama testosteron üretimi için doymuş yağ ile yarı yarıya kullanırsan daha çok faydasını görürürsün, tabii zeytinyağı gibi yağlar da kullanılmalı. Sen anladığım kadarıyla biraz ezbere bir program oluşturmuşsun, bunu sistematik bir hale getirirsen daha çok verim alırsın.


  • angelus  (08.11.17 22:42:20) 
sut mu kaldi, ekmek mi kaldi, makarna mi kaldi, meyve suyu mu kaldi. hacim hic mi okumuyorsun gelismeleri. sut dunyanin en toksik en alerjik icecegi. ekmek makarna desen gluten deposu. bagirsak katili yani. meyve suyu falan fruktoz, zehir. aboov.


  • thermodynamics of the heart  (08.11.17 23:23:32) 
yeni başlayan için haftada 5 gün çok fazla.


  • orpheus  (09.11.17 02:38:58) 
çok sağlıklı besleniyorsun araya hamburger, pizza, bira gibi dünyevi zevklerden serpiştir.


  • kismisolungac  (09.11.17 09:17:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.