[]

bilgisayar problemi

eski bir bilgisayar var, 6 yıllık. arada kilitleniyor falan. bu sorunu çözmek adına acınacak bir halde kasayı açıp içine bakarken dedim ki du bakim şu ram'i oradan sökeyim ben. 3 slot (slot mu denir buna) vardı, ikisinde 256şarlık iki adet ram vardı. birini söküp boş olana taktım.
sonra bilgisayar açıldı (açılmayacak kadar kötüydü en son). aha dedim ram'deymiş sorun. ama gel gör ki 512 olması gereken ram, 256 olarak gözüküyor.

soru 1: takamadım mı ben bunu, ama tırnaklar da oturdu görünüyor
soru 2: takmış olsam da o slota geçince bir tanıtma işlemi (bak ben slotu değiştirdim) yapmak gerekiyor mu?

teşekkür eder, küçükleirn gözlerinden öperim.

 
ramlerin cikarin, teker teker takip deneyin. ramlerde sorun var mi bakin. muhtemelen ramlerin teki(yerini degistirdiginiz) sorunlu. takilma da ondandir. slot degistirince ayrica belirtmenize gerek yok. eski anakartlarda slotlarin numaralari vardi. sirayla takmaniz gerekiyordu. eger 1. slot bossa 2. slottaki rami gormuyordu falan. belki boyle bir sorun da olmus olabilir


  • crucio  (04.02.10 01:05:24) 
6 yıllık makinede 3 slot pek yoktu sanki emın mısn ram slotu olduguna ?

1- takamamıs olabilirsin, ram de hata olsa daha oncesınde de calısmazdı. bsod olurdu.

2-gerek yok.
  • bryan fury  (04.02.10 07:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.