[]

budapeşte de neler yapılır

budapeşte'de 1 günüm olacak. neler yapılır? tavsiye alabilirim




 
tek günlük turlar var, türk parasıyla 70 falandı sanırım emin değilim, bir sürü yere gidiyor otobüs, kulaklıklı rehber falan, tipik turist otobüsü işte, birkaç farklı firma var, içinde tuna nehri olanı da seç, sabah erkenden binersen tüm şehri rahatça gezebilirsin, tabi yürümek hissi vermez ama neyse. kahramanlar meydanı, opera binası, gellert hill -tüm şehri görürsün- gibi yerleri gezebilirsin. arkadaşlarım szimple kert'i çok önermişti, bir kafe, hem de kaldığım yere yakındı, ama ben gidemedim. ne özelliği var bilmiyorum ama onu da belirteyim. illa ki başka bir sürü yeri vardır ama benim de çok vaktim olmadığı için gezmeye bu kadar anlatabiliyorum. :(


  • pasp  (08.11.17 18:52:24) 
Çok güzel kaplıca otelleri var, 2-3 saat ayırabilirsin. Üstelik de pek ucuz.


  • burka  (08.11.17 19:03:17 ~ 19:03:50) 
O meşhur zincir köprüyü geçip tepeye tırman, yukarıda efsane bir manzara seni bekliyor tüm Budapeşte’yi görebilirsin. Hatta tepeden aşağı inerken çok geniş çimenlik bir alan olacak orada teletabiler gibi yuvarlanabilirsin. Budin Kalesi var yine o civarlarda, geceleri müthiş bir ışıklandırması oluyor muhakkak görmelisin. Alternatif olarak (yanılmıyorsam vörösmarty meydanında) bir asansör salıncağımsı bir şey vardı 20 Euro verip yukarıya doğru yavaş yavaş çıkartıyor, Budapeşte manzarası için ideal.


  • sytemofadownmanyagi  (08.11.17 19:08:34) 
buda kalesine çık, manzarayı seyret, fotoğraf çektir, menza'da ördek ye, akşam tekne turu.


  • portakal  (08.11.17 19:09:26) 
aşık olmamaya çalış. bir sene yaşadım, tadı hala damağımda...

bazilika'ya git önce. her şey zaten o civarda. christmas market kurulmaya başlamıştır, ona bakarsın. sonra bazilika'nın karşısındaki yoldan düz devam et, chain bridge dedikleri köprüye varırsın. köprüyü yürüyerek geç, karşında buda kalesi olacak. gözün keserse sol yerine sağ taraftan devam ederek gül baba türbesine gidebilirsin ama yolu uzatabilir. sonra kaleden (bazilika'dan baktığın şekilde) sağ tarafa devam edince matthias church'e ve fishermen's bastion'a varırsın. bastion'dan aşağı in, magrid'den tekrar pest tarafına geç, sağında parlemento olacak. parlementodan da kuzeye doğru yardırdın mı hero square çıkar karşına, o yolda da elçilikleri görürsün. bunlardan sonra da artık ister vaci'ye çık ve tükanlara bak, ister tuna boyu güneye yürüyüp tiyatroya ulaş, ister opera'ya bak. sana kalmış. görmen gereken en büyük şeyler bunlar.
  • cagdas donem kuramcisi  (08.11.17 19:14:31) 
Gul Baba Turbesi kapali, "yenileniyor", bosuna gitmeyin. Zaten bir gun varsa gereksiz olurdu bence. Kale bolgesine cikarsaniz Matyas Kilisesi'nin icine de girmemezlik etmeyin, bayagi farkli.


  • common of demons  (08.11.17 19:47:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.