[]

İzmir'de Tavuk / Pilav

Arkadaşlar selam.

Yakın bir arkadaşım 9 yıldır özel sektörde çalışıyor, şu an İzmir'de harika bir firmada harika bir parayla çalışıyor. Ama inanılmaz mutsuz. Çünkü patronu buna sürekli mobbing yapıyor. Muhtemelen yeni yılda da işten çıkartacaklar bunu çünkü yeni yıl planlaması bir kişi eksik verilmiş insan kaynaklarına.

Adam da eskiden beri girişimci, küçük küçük işler yaptı, kimisinde başardı, kimisinde battı ama seviyor girişimciliği, acayip mutlu oluyor. Yani özel sektör kendisine göre değil ancak hasbelkader kariyer yaptığı için de devam ediyordu.

Şimdi parasını alıp ayrılınca "artık özel sektöre dönmek istemiyorum, ciddi bir iş kurucam" dedi. Geçen içerken sohbet ettik, adamın aklındaki iş fikri:

* tavuklu pilav zinciri.

adamın bu fikri savunurkenki argümanları da şu:

* tavuklu pilavı sevmeyen yok
* bu iş aynı çiğköfteci veya tavuk dönerci gibi kurumsallaşmaya ve şubeleşmeye çok müsait ancak ciddi yapan yok.
* fiyat çok uygun olduğu için ve ülke gittikçe fakirleştiği için talep çok olur.
* bu işi marka kimliğiyle, profesyonel ve temiz yapan kimse yok.
* çok basit bir iş, şubeleşmeye çok müsait.

Bana çok mantıksız geldi, muhtemelen tutmaz gibi ama kalabalık birilerine soralım dedi, ben de size soruyorum.

Bu iş, yukarıdaki kriterlerde, tutar mı?

 
imkani varsa kunefeci vs acsin madem bu islere giricek. pilav subelesmez bana gore kac kisi pilavci subesi acabilir ki iste ama tatlici acarsa cok iyi subelesebilir.

soruna ekstra cevap olarak bana gore kendi subesi tutar en fazla.
  • England  (08.11.17 17:14:49 ~ 17:15:58) 
kadıköy'de pilavcıya girmiştim,adını bilmiyorum. önce pilavını alıyorsun sonra tavuklu,ciğerli,etli vs neyli yemek istiyorsan onu ekletiyorsun,cacık,turşu,yoğurt alternatifler,tatlı ve içecekler var. kendine bir menü hazırlıyorsun. çok güzeldi. keşke izmir'de de olsa demiştim. bence tutar.

aşağıdaki yoruma istinaden;özellikle bornova ve buca'da tutar diyorum :)
  • denef  (08.11.17 17:15:07 ~ 17:48:30) 
öncelikle güzel ve tutabilir bir iş ama daha önceden denenen modeli var.

Mesela İstanbul Ataşehir Brandium avm’de i love pilav var bu restoran sanırım bayilik veriyor.
  • Northern Mariner  (08.11.17 17:16:12) 
Yer, lezzet, hizmet, çeşitlilik ve fiyat konusunda beklentileri karşılarsa gayet de tutar.


  • harvey  (08.11.17 17:26:43) 
izmir'de tavuk pilav yerini alsancak'ta açacaksa tutmaz, basmane'de açacaksa tutar :) bornova'da açacaksa yine tutmaz. izmir'de tavuk pilav yiyen çok insan yok. gençler, alavara gibi ucuza makarna yiyebilecekleri yerlere gidiyorlar. buralarda dilim pizzacı da iş yapıyor.


  • gebere jackson  (08.11.17 17:46:51) 
zincir işi olmasa bile şu tarz tek ďükkan bile ciddi gelir elde etmek için yeterli olabilir. bkz.(plav station, baruthane
pilavcısı) zincir de olabilir bana göre ama bunun için çok ekstra durumlar olması gerekir mesela çeşitlendirme gibi..

  • ezkaza  (08.11.17 17:52:34) 
Öncelikle İzmir'de Acele Kuru Pilav & Tavuk Sote, Bornova (Kazım Dirik Mah.) bir mekan bulunuyor. Ayrıca Balçova Kipa içinde pilavcı mevcut.

Yapacaksa pizza işi olabilir. "Pizza Locale" iki arkadaş tarafından kuruldu. Şimdi geldikleri noktayı sanırım herkes biliyor kurumsaldankacis.com

Tavuk pilav olacak iş değil. Farklı konseptler denenebilir.
  • teknikekip  (08.11.17 18:01:06) 
sadece tavuklu pilav tutmaz,

yanında ev yemekleri de olursa ama kısa zamanda büyür..
  • redeath  (08.11.17 18:17:07) 
dun alsancakta tavuk pilav yedim, yedigim wb rezil seydi. kadikoydekiler gibi olsa her gun oradan yerim. duzgub yapsin isi ucuz olsun tutar.


  • eriksatie  (08.11.17 19:01:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.