[]

kışlık ayakkabı, amazon ve black friday

miriba!

biraz karışık bir soru olacak. cevaplayanlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

kışlık ayakkabı ya da bot alacağım. kriterlerim; gore-tex'li, hafif ve sağlam olması, şöyle torunumun toununa kadar dayansın mesela :p bundan önceki 6 senede tabanı düşen lafuma botlarım gibi hüsrana uğramak istemiyorum. genellikle şehirde giyeceğim, arada bir de kampa gidiyorum orada da giyeceğim. ama kamp derken öyle dumanlı dağlarda kaybolmaca kampları değil, keyif kampları. ayağımı sıcak tutsun, terletmesin ve su almasın yeter.

başta asolo istiyordum ama onlar çok dağcı ayakkabısı. o yüzden biraz daha kibar olan salomonda karar verdim.

soru 1: salomon iyi midir? aşağıdaki modelini almayı düşünüyorum. fiyatı inanılmaz ucuz değil mi? ya da başka marka/model önerisi olan var mı?

www.amazon.com

2: amazon kullanmayı bilmiyorum :D normal internet alışverişinden bir farkı var mı? internette araştırdığım kadarıyla hep amazon.de sitesinin kullanımı anlatılmış. amazon.com'dan mı, amazon.de'den mi almamız lazım, yoksa bir şey fark etmiyor mu?

3: şu gümrük olayı nasıl oluyor? almayı düşündüğüm bot 100 dolar olduğu için gümrüğe mi takılacak?

4: black friday'de fiyatlar daha da düşer mi? ne kadar düşer, beklememe değer mi?

sevgiler, saygılar ve iyi çarşambalar.

 
4. Fiyatlar düşer kesin.


  • dedimmidemedimmi  (08.11.17 16:26:44 ~ 16:26:54) 
1- Bu tarz sorularda ben hep Columbia'nın botlarını öneriyorum çok memnun olduğum için. Senelerdir kullanıyorum, hem sıcak hem hala yepyeni duruyor.(6. sene olcak) Ayaykları üşüyen biri olarak senenin yarısında kullanıyorum neredeyse.
salomon kullanmadım ama benzer markalar ve ondan da memnun olan var çokça.
2-bilmiyorum.
3-3o euro üstü gümrüğe takılıyor ve fiyat üstünden %18-20 bir fark ödüyorsunuz.
4-hem yurtdısında hem de burada indirim olur o dönemde ama bence zaten o ürüne + shipping + vergi ile vereceğiniz paraya burada da indirimde bulursunuz istediğiniz ayakkabıyı.
Hatta indirim sitelerine bakın su an bile daha uygun fiyatlarda var.

edit:altta yazılınca ben de ekleyeyim deidm , columbia için de aynı şekilde, 1 ya da 2 numara büyük almak gerekiyor.denemeden riskli tabii.
  • demoniclewinsky  (08.11.17 16:38:57 ~ 16:42:03) 
1- Markayı bilmiyorum ama yorumlarda kalıpları büyük denmiş, ona dikkat.
2- Bir fark yok.
3- Takılmayacak, amazon sipariş sırasında gümrük+kargo ücretini de çekecek. 38 dolar bu ürün için.
4- Düşer.

Görünüşe gelirsek, Asolo'ya baktım şimdi. O ne kadar dağcı ayakkabısıysa bu da o kadar dağcı ayakkabısı, adında da trekking var zaten. Şehirde böyle bir ayakkabı giymenin anlamı yok bence, hepsi birbirinden çirkin ve kaba. Deri botlar çok daha estetikler.
  • i was made for you  (08.11.17 16:39:15) 
@demoniclewinsky columbia'ya da bakacağım, doğru diyorsun o da güzel marka. fiyat konusunda da, istediğim bot türkiye'de 700 lira civarında satılıyor. daha ucuzunu nerede buldun?

@i was made for you ne yaptın ya, deri botla bunlar kıyaslanır mı :) deri bot su geçirir, ayağını üşütür, tabanı kayar vs. bir de deri botu kampta giyemem tabi. diğer yandan bunların görünüşleri benim hoşuma gidiyor. pek kibar bir giyim tarzım yok zaten. kombinlerime bu tarz botları daha çok yakıştırıyorum :p
  • istanbul kanatlarimin altinda  (08.11.17 17:00:40) 
Columbia genelde Boyner ve boyner grubundan morhipo'da indirimde oluyor.
www.morhipo.com

Trendyol'da columbia bulamadım ama salomon var fakat numaraları sınırlı muhtemelen.
www.trendyol.com

Bu fiyatlar black friday geyiğine düşer muhtemelen bir de boyner'de indirim çekleri de oluyor belirli miktar üzerine dönem dönem.

edit: sonradan şunları da buldum, north face vs de var.

www.1v1y.com
www.1v1y.com
  • demoniclewinsky  (08.11.17 17:04:39 ~ 17:08:53) 
Deri botların su geçirdiği ve üşüttüğü yanlış bir genelleme. Mesela şu klasik model waterproof, su geçirmiyor.

www.timberland.com

Daha şık ve değişik tasarımlara örnek vermek gerekirse.

www.timberland.com
www.timberland.com

Benim birkaç sene önce aldığım bir Timberland var, onda waterproof özelliği dahi yok ve su geçirmiyor.

Nike'ın şöyle bir modeline sahibim bir de, su geçirmiyor ama kayıyor bu mesela, Nike ne anlar bottan.

sneakerbardetroit.com

Neyse bunları su geçirmemenin gore-tex denen şeye özgü olmadığını anlatmak için yazdım, beğeniyorsan al tabii ki.
  • i was made for you  (08.11.17 17:17:44 ~ 17:20:45) 
1- Salomonu bot olarak kullanmadım ama sağlamlık bakımından Asolo çok daha iyidir.
Bir de Merrel şehir kullanımına çok uygun bir model çıkardı bu sene. Trekking botlarının şehirde kullanımda en büyük dezavantajı tabanlarının vıjt vıjt kaymaları. Hele ki vibram taban çok fena. Merrel'in modelinde ise tabanda farklı yapılar kullanmışlar şehirde kaymaması için. Mağazada da denedim çok rahat.
Çok pahalı olduğu için ve tipini sevmediğim için ben almadım, model şu:
www.spx.com.tr

2. Amazon hiç kullanmadım, zamanında birçok şey almak istemiştim deli gibi kargo parası çıkmıştı onu hatırlıyorum. Ve çok uzun sürüyor gelmesi.

3. 107 dolarlık bir bot aldım, henüz ulaşmadı ama gümrükten geçti, PTT'nin sitesinden baktım 76 TL vergi çıkmış. Aldığım site: trekkinn.com
Vergili ve kargo ücretli hali bile burada satılanlardan 200 TL daha ucuza geldi.

4. Bilmiyorum.

Ama %90 oranda şehirde kullanım için treking botu almak gereksiz bence.
  • peggy  (08.11.17 17:33:07) 
araya giriyorum biraz ama (glazed ginger diye geçen Timberland de çok şıkmış gerçekten) bende klasik sarı olanından var ve belki ben fazla üşüyorumdur bilmiyorum, kesinlikle kar botları kadar sıcak tutmuyor.

bende şu var;
www.morhipo.com
o kadar güzel ve sıcak ki kış gelsin de giyeyim diye bekliyorum :D ♥
  • demoniclewinsky  (08.11.17 17:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.