[]

Kedimle ilgili sorular.

8 aylık, erkek, sarman. Kilosu 5.2

Gayet atletik, çita gibi bir hayvan. Veteriner büyük ve uzun bir kedi olacağını daha 2 aylıkken söylemişti ama 8 aylıkken bu kilodaysa gelecek için korkmalı mıyım?

İnternette yaş ve kilo cetvellerine baktığımda 5 kilo yetişkin kedi için ideal görünüyor. Bizimki daha kısırlaşmadan 5.2 oldu o yüzden tırsıyorum ama bakıyorum gayet çita yani.

Diğer sorum, yeni 8 aylık oldu ama bir azgınlık durumu yok. Ne mavlama ne sağa sola püskürtme. Ben memnunum bu durumdan, ne kadar geç kısırlaştırma o kadar iyi bir gelişim. Ama tut ki delirmeye başladı mav mav mav. Ne kadar sabredilir sizce? Hemen tutup götürmeli miyim kısırlaştırmaya?

Uslu, sakin, sevdiren bir kedi oldu şansımıza. İlerde bu değişir mi kısırlaştırınca? Manyağa bağlamasın sevdirmeyen aksi bir şey?

Evi hiç kurcalamıyor, sağı solu deviren bir kedi de değil. Bir sürü oyuncak, av şeklinde fareler, tüylü objeler, çeşit çeşit toplar, kutular, evde olan bir sürü ilgi çekeci şey veriyorum sallamıyor hiçbirini. Doğru oyuncağı mı bulamadım nedir? Videolarda türlü şirinlik yaramazlık yapan kedilerin yanında benimki sürekli sevilmek isteyen 8 aylık bir oturan boğa.

 
içi catnip dolu oyuncak fareler oluyor bizim kedi onu çok sevdi. bizimki de 8 aylık erkek, 4.5 kilo. hareketli olsaydı endişelenmeyin derdim ama bu durumda daha çok hareket etmesini sağlamak lazım gibi geldi. bir de mamayı ölçülü vermeyi deneyebilirsiniz halihazırda yapmıyorsanız.


  • slow like honey  (08.11.17 15:50:29) 
Çok şanslısınız, huyu çok güzel demekki sıpanın:) 5.2 gerçekten çok fazla, normal kedilere göre, ama türden dolayı olabilir işte. Bence veterinere danışın.
Ergenliğe girmiştir ama kızgınlık 10. ay gibi başlıyor genelde. Sabredilemez derecede oluyor:)) 30 gün boyunca gece uykunun en tatlı yerinde birinin sizi tepikleyerek uyandırdığını düşünün, aynı şey oluyor:))
Ama telaşa gerek yok, zararsız rahatlatıcı hormon iğneleri var. Kedi de rahatlıyor böylece.
  • artci sarsinti  (08.11.17 15:54:55) 
Benim Siyam kedim 7 aylıkken 7 kiloydu ve o da henüz kısırlaştırılmamıştı. Veteriner dehşete kapılmıştı. Mamasını daha kontrollü vermeye başladık. Şimdi 13 yaşında ve 6 kilo. Uzun boylu, sırım gibi. Korkmaya gerek yok, ama kontrol iyidir.
Benim bildiğim kısırlaştırılınca bi sakinlik geliyor kedilere. Benimki küçükken de efendiydi, hala efendi, zerre şaşmadı çizgisinden.

  • SiyamkedisiZorro  (08.11.17 16:15:21) 
catnip işe yarayabilir gerçekten, bir deneyin derim.


  • dedimmidemedimmi  (08.11.17 16:28:50) 
Oyuncakların çoğunun içinde catnip oluyor zaten. Bizimki de hiç oyun oynamazdı, oynamayı bilmiyordu resmen hayvan. Sadece ve sadece lazerle oynuyordu. Arada lazerle oynatıp alıştırdık, sonra oyuncaklarla da oynamaya başladı.
Ama zararlı olduğundan sürekli lazerle oynatmamak lazım. Arada olabilir.

  • peggy  (08.11.17 17:00:20) 
kilo konusunu bilmiyorum.
oyuncak olarak Bastet'in bayildigi sunger toplar var, onu onerebilirim. ben atiyorum, o pesinde biraz kosturup agzina alip getirip onume birakiyor. aha top bu;

tr.aliexpress.com

3. paketi bitirdi.

lazerin zarari kedinin onu bir turlu yakalayamamasinin verdigi sinir bozukluguymus.
  • jimicik  (08.11.17 17:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.