[]

Yine aklıma bi uygulama fikri geldi ama

Yine faaliyete sokamayacağım. Çünkü kod falan bilmiyorum ve bu fikri açtığımda yazılımcı arkadaşın fikri çalıp gitmesi olasılığı var?

Ben nasıl garantiye alcam kendimi de fikrimi uygulamaya dökecek biri bulcam?


 
sadece fikri garantiye almak zor. bu isin en onemli iki ayagi var biri urun/yazilim digeri para/yatirim. yazilimci yazilimi elinde tutar, sen de parayi elinde tutmalisin ki kimse kacamasin bir yere. o nedenle fikre bir sekilde bir yatirim bul (sadece fikir ile bulmak genelde zor), ya da yazilimciyi ikna et paranin sende olduguna. ayrica projeye ortak etmelisin yazilimciyi, yoksa yeterli ozeni gostermez. ya da cok guvendigin tanidigin birine yaptir, veya onu araci et.

Ayrica bir fikri gerceklestirmek icin sadece bir yazilimci ile is yapmak cok guc, cunku genelde uygulamalarin temelede uc ayagi olur tasarim, mobil yazilim (ios, android) ve back-end. bunlarin hepsini tek bir gelistiriciye yaptirmak ya cok zaman alir ya da istenilen kalitede olmaz. en az 3 farkli yazilimci ile kaliteli bir urun alabilirsin. O nedenle fikrine cok guveniyorsan ise biraz sermaye yatirip elinde bu tip yazilimcilari bulunduran bir ajans ile calisman daha mantikli olacaktir.
  • emrahday  (08.11.17 14:20:29 ~ 14:20:44) 
fikri buldun mu tamamdır hacı, otur kod öğren çalmasın itneler.


  • eksimeksi  (08.11.17 14:21:31) 
fikrin düşüncenin patenti olmaz.


  • paudi  (08.11.17 14:36:02) 
Garantiye alamazsin buyuk paralar harcamadan. Sozlesmeler, patentlenebilirligi varsa patentler trademarklar ve bunlari mahkemede savunacak kapital ve zaman.

Bir de teknolojiyi bilmeden aklina gelen fikrin kar edebilecek bir is modeli olup olmadigini bilemezsin cunku o fikri hayata gecirme ve ayakta tutma masraflarini senin bilmenin mumkunu olmaz.
  • robokot  (08.11.17 14:41:33 ~ 14:42:03) 
fikrin bi onemi yok haci, bunu da ancak fikrini birileriyle paylastiginda anlayacaksin :)


  • brkylmz  (08.11.17 15:06:31) 
Fikirin önemi de yok, patenti de yok. Tek başına fikrin hiç bir anlamı yok. Execution önemli olan, facebook'u, google'ı milyar dolarlık şirketler yapanlar arkasındaki yazılımcılar. Fikirler değil. O yüzden ne iş yapacaksan core business'ını öğreneceksin.


  • roket adam  (09.11.17 02:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.