[]

Whatsapp kullanmayan var mı?

neden?




 
Ben. Çünkü akıllı telefon kullanmıyorum.


  • candanag  (07.11.17 22:36:05) 
Çinli kız arkadaşım kullanmıyordu. Çin Cumhuriyeti'nin kendi üretimi olan WeChat harici tüm app.ler yasak olduğundan kullanmıyorlar. Başka ülkelerde olsalar da (kız TR'de okuyordu) kullanmıyorlar. Çünkü devletleri çok sıkı denetimlerle özellikle gençleri denetliyor. Türkiye'de yükleyip ülkesine dönünce silse bile, yolda yürürken random bir polis çevirip telefonu inceleme, şüphelenme durumunda geriye dönük incelemeye tabi tutuyormuş.


  • Fayfa  (07.11.17 22:46:46) 
fayfa+1
Geçen sene ben de Çin'deki bir okulla iş görüşmeleri yapıyordum. Whatsapp değil WeChat üstünden iletişiyorduk.

  • sopiro  (07.11.17 22:51:01) 
İş için lazım oluyor. Kovulursam bi gün sileceğim ben de.


  • soyut park  (07.11.17 22:57:34) 
Çok uzun yıllar kullanmadım. Yurtdışuna giderken ailemle görüşmek için yükledim, onlar olmasa silerim.

Bir dizide "O 80'lerde doğdu. Telefonunu telefon olarak kullanıyor" diye bir laf vardı. Ben de biriyle konuşacağım zaman ararım, mesaj atmam pek. Biri mesaj atınca da ararım. Ben karşıdaki insanın sesini duymayı seviyorum. İstisnası iş yerinde konuşamama durumunda oluyor. Sadece o zaman mesajlaşıyorum. Bir de gruolardaki muhabbet gereksiz uzuyor. Üç gruba üyeyim toplamda. Biri eski arkadaşlarım, onlar bir durum olduğunda, nostaljik bir anda yazıyorlar ama gruplardan biri çok konuşuyor. Sürekli bir şeyler akıyor ve gereksiz bir muhanbet. Selena Gomez Justin Bieber'laymış tarzı dedikodular falan. Sabah kalkıyorum, 200 mesaj ve arada önemli bir şey varsa kaçırıyorum. Ya da diğer bir geup, bu tarz muhabbet yağmıyorsa da, uzun uzun geyik yapıyor. Muhabbet güzel de, 300 saat aralıksız geyik yapınca daralırım ben, bunalıyorum. Genellikle en büyük derdim karşılıklı 3-5 mesajla çözülür, uzarsa daralırım. Gün içinde böyle çok mesajlaşma olması ve muhabbetin gereksizce uzaması rahatsız ediyor beni. Bu yüzden kullanmak istemiyorum.
  • aychovsky  (07.11.17 22:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.