[]

kötü olayları hemen unutuyorum

aslında tam olarak başlıktaki durum geçerli. mesela lisede en yakın arkadaşımla kavga etmiştik. o günden sonra bir daha barışmadık ve konuşmadık. günlerce ağlamıştım. ne olmuştu da kavga etmiştik acaba? kim suçluydu? ben mi bişey dedim o mu bişey yaptı? hiçbir şey hatırlamıyorum. oysa kızı hatırlıyorum. bir sürü anımızı, evlerine gidip kaldığımı, gizli gizli içip sarhoş olduğumuzu falan.

sonra üniversitede bi çocuk yüzünden çok üzülmüştüm. bu daha 4 sene önceki olay olduğu için biraz daha net hatırlıyorum. çocukla dışarıda içtik ettik, sonra bize gittik işte sevişecektik sözde ama sonra evdeyken ben ona bir sebepten dolayı çok kızdım. oysa onunla olmayı baya istiyordum. tam olarak ne olmuştu? böyle basit bi olay da değil, tam bir sene ağladım ben sonra bu çocukla niye olmadı diye. ama sebebi neydi?

şirkette müdürümle yaşadığım bi tartışma var sonra. şimdi adamla çok yakınız aramızdan su sızmıyor. bazen aklıma geliyor ne diye tartışmıştık acaba diye, o olayı hatırlayamıyorum bir türlü.

buna benzer bir sürü örnek anlatabilirim. oldukları zamanda beni çok mutsuz ettiklerini hatırlıyorum, hayatımı çok etkilediklerini, nasıl da üzüldüğümü, ağladığımı, depresyona girdiğimi, bir daha hiç mutlu olamayacakmışım gibi hissettiğimi falan çok net hatırlıyorum. ama olayların detayları silinmiş.

acaba insanın kendini koruma mekanizması mı bu? ya da bir bende mi oluyor?

 
Bende de oluyor. Geçmişte aramın bozulduğu kişilerle ne geçti aramda hatırlamıyorum, bazen hissettiğim duyguları hatırlayabiliyorum, incindiysem kırıldıysam. Ama üstünden zaman geçince anlamsız ve önemsiz geliyor. Kin tutamayan bi insanım zaten. Bugün mesela ben herşeyi unutmuşken o kişi hala kin güdüyorsa saçma buluyorum. Belki de öyle olmak lazım ama kötü olayları geviş getirir gibi hatırlayıp hatırlayıp kendime eziyet etmeyi yersiz buluyorum.


  • curukturpkokusu  (07.11.17 20:24:43) 
birine/birilerine yoğun anlatmadıysanız; daha doğrusu sadece anlatmak da değil de; etkileşim ve bunun yoğunluğuyla alakalı bir şey. o ne kadar yoğunsa kopmak o denli zor oluyo, nasıl diyeyim yapışık ikiz gibiyseniz ve rutine de bağlamadıysanız. bana da oluyo.


  • dafaisss  (08.11.17 01:57:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.