[]

evde çalışan erke dönergeci beslemek

ellerinizden öper veya yalar, hiç olmadı hafifçe ısırır 8 aylık bir köpeğim var.

gelişi için araştırma yapmıştım ama açıkçası ama türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının %50'sini karşılayabilecek kapasitede olduğunu bilmiyordum.

dışarı pek fazla çıkamıyoruz ılık saatlerde çünkü civardaki sokak köpekleri insanlardan daha zeki. erken saatlerde bizi buluyor ve bizim eleman onlarla oynamak da baya zevk alıyor, diğerleri de öyle ve besleyip çıkıyoruz. karşı küçük bahçede golden koşturan hanımefendi ise uzaktan o köpekler hasta öpüşmesinler vs. diyor mesela. ne var diye soruyorum mantar falan diyor ama bir belirti yok üstlerinde. neyse, hepsi küpeli neredeyse ve civarda başka besleyenler de var.

bizim elemanı kaç dakika ne kadar dışarıda tutmam gerek bilmiyorum. tuvalet eğitimini iyi kötü aldı ama dışarıda erken yoruluyor ve yatıyor. hareket etmek istemiyor, bazen kucakta vs. eve dönüyoruz ama 5 dakika sonra yine füzyon reaktörleri aktive oluyor. iki taraftan da kalça çıkığı var ve fakülte ameliyat etmek istese de farklı birçok kişi riskleri dolayısıyla önermiyor, ben de pek sıcak bakmıyorum. ileride topallama ihtimali çok yüksek ki şimdi bile sallanıyor sağa sola, daha ciddileşirse yürüme işi bile sıkıntı. o zaman yürüteç falan hallolur da şu an doyasıya oynasın istiyorum.

ne var ki iş saatlerim değişken, evde sık sık olsam da bazen uzun süre tek kalıyor. evde ben olmadığımda başkası bile olsa odamda sessiz sakin takılıyor ama kapıyı açtığım anda ağlama sesleri, havlamalar vs. hem dışarıda hem içeride oyun sonrası pestilim çıkıyor.

dışarıda yaptıklarımız: yürüyüş, sahada top oynama, sopa at getir, merdiven in-çık, kankileri gör vs. klasik şeyler
içeride yaptıklarımız ve başka fikirler beklediğim: köpek akıl oyunları (çekmece falan takmıyor, ters çevirip ne var ne yoksa döküyor), mamaları sakla odada arayıp bulsun, ipi çekiştir, oyuncak vb.
yaratıcılıklarım: döner sandalye peşinde koşturma, kucağıma alıp beraber dönme, ipi sandalyeye bağlayıp çektirme, duvara YouTube ile dans şarkısı açıp dans etme(ağzı beş karış açık beni izliyor, sirk maymunu gibi hissediyorum), top çevirme ve bilimum toplumda küçük düşürücü soytarılıklar. köpek masajı bile öğrendim.

ev içinde başka türlü enerjisini attıracak ne yapabilirim? bazen yastıkları bafileme ve mobilya kemirme gibi kötü davranışlar sergiliyor. dikkat dağıtacak yemek dışında bir şeyler bulmam lazım ama...

hayır yani yeri geliyor kendi sağlık harcamalarımı erteleyip en kaliteli mamayı alıyorum, bel fıtığım ortaya çıktığında bile koşuyoruz ediyoruz, abd'den ilaç geldi (ve çok şükür baya iyileşme sağladı), ortopedik yatak, köpek kamerası falan aldım vs. her türlü şey gözlemim altında ama mutlu değilse beş para etmiyor. işin garibi çoğu zaman da mutlu beni görünce. bu sefer iyice üzülüyorum.

üsttekiler tl;dr diyenler iki sorum:

1) ev içinde enerji attıracak her türlü öneri
2) ben bu arkadaşın doyup doymadığını nasıl anlarım? veteriner kilosu normal dedi ama bana vermiş gibi geliyor. günlük önerilen miktarı veriyorum ama biraz arttıracağım herhalde. bir de çim-toprak vs. baya eşeliyor ama bir yerde okumuştum sanırım bir şeyin eksikliğindendi yine okurum.

en uzun duyurum olmuş olabilir fwdsfsd
danke

ekteki eleman gözlerinizden de öper buraya kadar okuduysanız, bi öneri verseniz kuyruk da sallayabilir dsfsd

 
köpekten hiç anlamam ama kalça çıkıklığı varsa mamasını arttırmayın bence. biraz zayıf olsun varsın. her kilo yük olucak oraya çünkü.


  • slow like honey  (07.11.17 17:13:55) 
8 aylık bir köpek henüz cocukluk-ilk gençlik cagindadir. Dolayısıyla enerjinin tavan yapması çok normal. Yaşı ilerledikçe yavaş yavaş biraz sakinlesecektir. Kısırlaştırma sonrasında da hafif bir sakinlesme olabilir. Oyun oynatmak dışında yapabileceğiniz bir şey yok. Bir de arkadaş labrador ya da golden retriever cinsi ise onların heyecanını daha kimsede gormuslugum yok.

Veteriner hekim kilosu iyi diyorsa onu dinleyin. İnsanlarda olduğu gibi büyüme evresinde zaman zaman boya gitme durumu hayvanlarda da olabilir. O süreçte size zayıflamış gibi gelse de aslında sağlıklı bir kilodadir.
  • kedili madam  (07.11.17 19:10:08) 
ya işin kötüsü kilolu köpekler için olan fit&trim mamasını veriyormuşum bir süredir. özellikle belirmeyince adamlar hani form falan tutsun diye sandım ama. neyse biraz daha besin içeren bir mamaya döneceğiz çaresiz.


  • passion rules the game  (07.11.17 19:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.