[]

evi kiraya verirken.

geçen sene yeni yapılan bir siteden bir daire aldık. şimdi kiraya vereceğiz.

sorum şu. şimdi bu daireyi alırken içinde ankastreler, bulaşık makinesi, klima mevcut olarak aldık. ve bunlar gömülü. kiralamadan önce bunları söktürüp kendi evime mi almalıyım. yoksa mutfakta takım halinde mi bırakmalıyım. kiracı piç eder diye korkuyorum. bu işin raconu nedir nasıl olur bilmiyorum.

resmini de atayım çünkü bunlar takım gibi duruyor.

i.hizliresim.com

yani ben söktürsem adam oraya dışarıdan fırın, bulaşık makinesi alsa abzürt durur gibime geliyor. ayrıca benim de fırın ve bulaşık makinesine ihtiyacım var.


bir sorum daha biraz araştırınca kira sözleşmesini noterde yapmayı tavsiye ediyorlar. bunun ücreti nedir? birde kira sözleşmesine şunu şunu eklemeyi unutma diye tavsiyeniz varsa çok makbule geçer.

 
Kiraci pic ederse? diye depozito aliniyor zaten.
Tabi ki sokup evinize koymayaksiniz :D
Ihtiyac varsa o baska tabi ama mutfakli kiraya verirsiniz iste.
  • kuehles blondes  (07.11.17 16:10:07) 
depozito alın ve sözleşmeye çalışır vaziyette teslim edilenler diye bu cihazları not edin.


  • baymayself  (07.11.17 16:11:04) 
o ürünleri çıkartma. uğraşmana, yaptığın masrafa değmez. mutfağına zarar verirsin. kira sözleşmende evinde bu tarz ne varsa teker teker belirt. noter olayı konusunda pek bi bilgim yok ama eşyalar, banyo gibi detayları belirt.


  • silah taciri  (07.11.17 16:11:54) 
aa ayıp ayol. kiracı klimanın nesini piç etsin. biz de kiracıyız, ankastre mutfak ve klimalı evimiz. hiçbir şeyi de bozmadık. ev yapılırken baştan diyecektiniz bu ankastreleri klimayı falan buraya takmayın diye.

kira sözleşmesinde evdeki her şey yazıyor zaten, markalarıyla ve modelleriyle birlikte üstelik. biz sözleşmeyi noterde yapmadık, kırtasiyeden alıp yaptığın yetiyor diye biliyorum.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (07.11.17 16:27:43) 
herkes ağız birliğiyle saldırınca şaşırdım :-) sonuçta normal bi ev kiraladığınızda içinde hiçbirşey olmuyor bütün eşyalarını dışarıdan getiriyorsun ondan sordum.

depozito 2 kiradan fazla kimse vermiyor. ki o iki kira anca yeni taktırdığım kombiyi karşılar. daha önce de dilimiz kiracıdan yandı ondan biraz tedirgin davranıyorum.

neyse bakıcaz artık bi çaresine.
  • egokalp  (07.11.17 16:36:23 ~ 16:43:19) 
Ankastre demirbaştır zira yerine de dışarıdan alınan bir şey uymaz her zaman uysa bile birkaç sene sonra kiracı taşınsa elindekileri bir yere uyduramaz.
İstiyorsanız klimayı alabilirsiniz tabii. Ankastreli evde oturduk, ankastreli üç klimalı evimizi kiraya verdik hiçbirinde de bir şey olmadı.

  • kullanıcıadımbuolsun  (07.11.17 16:42:08) 
demirbaş diye hepsini belirtin 2-3 aylık kira şeklinde depozito alın değerlerine göre sonra devam. aspiratör zor olur ama bulaşık makinesi ve fırın kolay sökülüyor çekince gelir ikisi de. illa sökeceğim derseniz öyle yaparsınız.


  • argent dawn  (07.11.17 16:46:25) 
eskiden ankastre mutfak, duşakabin yoktu.
bu mantıkla yola çıkarsanız duşakabini de sökün, kiracı kendisi getirip taktırsın. giderken de götürür...

bu tip eşyalara; ankastre, kombi, duşakabin, varsa gardırop...vb. evin demirbaşı denir. kira sözleşmesinde neler bulunduğu ve hangi kondüsyonda teslim edildiği açıkça yazılır.
kiracı sizin evinize ankastre taktırsa giderken söküp götürse ne yapacak? yeni taşınacağı evde kullanabileceği garanti değil? her taşındığı ev için yeni donanım mı edinsin? ama o ev sizin. içine olması gereken eşyaları temin edip bırakırsınız, her gelen kiracı kullanır.
insafsızlık etmek isteyen merak etmeyin, ankastreniz olmasa da zarar vermenin bir yolunu bulur.
olmayan kapılar, kırık klozetler, hatta mutfak tezgahları gördü bu gözler...
  • strawberry first  (07.11.17 16:46:52) 
tahliye taahhütnamesi imzalatın, tarihi boş bırakın.


Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6570 sayılı gayrımenkul kiraları hakkındaki kanunun 7. maddesi A bendi gereğince yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi boş ve sağlam olarak adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.
  • Absinthe75c  (07.11.17 17:18:19) 
ankastreler evde durursa demirbaş statüsüne girecek, bi arıza olursa senden tamir masrafını almaları normal olacak, yani kombiden bi farkı olmayacak aslında. kiracı çıktığında zarar görmüş eşyalar varsa onu depozitodan düşebilirsin anca.


  • yuto  (07.11.17 17:39:21) 
Tahliye taahhutnamesi imzalatabilecek adam bulamazsın öyle dunya yok


  • steward  (07.11.17 18:29:45) 
Arkadaş kiracı kombiye ne yapabilir? Sanıyorum ev sahipleri arasında gizli bir anlaşma var ve “aşağılık kiracılara acımayın” diye maddesi mevcut.

Benim başımda da var bir adet. Taktırdığı no name dandik kombi bozuldukça “sen kombiyi kullanıyursun onun içim bozülüyür” diyor. Ben yaptıracakmışım, giderken de götürebilirmişim onun beş para etmez kombisini.
  • kumulatifvergimatrahi  (07.11.17 19:27:08) 
@kumulatif soyleyeceğim de inanmayacansın. daha önce kiracımız son 3 kirayı ödemedi. çık deyincede kombiyi söküp götürdü. bi kombi 2 bin lira.

sen bu milleti tanımamışsın. birbirine kazık atmak için herşeyi yapan bi memleket burası, hırsızlar memleketi. düzgün ahlaklı insanlar kesinlikle azınlıktalar.

kanun zaten kiracıyı koruyor her türlü. ev sahipleri magdur olmamak için çabalıyorlar.
  • egokalp  (07.11.17 21:06:14 ~ 21:07:58) 
o tahliye taahhütnamesini başına silah dayamadığın hiç kimseye imzalatamazsın.

kimse de kombisi olmayan evi kiralamaz. kiracı açısından hiçbir mantığı yok.

bulaşık makinesi, fırın size kalmış da, kiracının evi tutmak istememe olasılığı artar.

noterin de bir etkisi olacağını düşünmüyorum. notersiz yapınca da gayet geçerli bir belge.
  • wilhelmwasmuss  (07.11.17 22:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.