[]

catgenie - otomatik kedi tuvaleti

selamlar,

otomatik kedi tuvaleti catgenie kullanan var mıdır? var ise memnun mudur? kuma verdiğim parayı tek seferde buna vereyim diyorum ama okuduğum kadarıyla onun da bazı malzemelerinin değişmesi gerekiyormuş. aylık gideri ne kadar olur bu makinenin?

teşekkürler.

 
ben 850l'ye mi ne almıştım ama üşendim sonra kullanmaya. sene 2014. (hatta şimdi baktım 650'ye almışım) bloguma da yazmıştım ama kapattım sonra. word dosyası duruyordu, aşağıya yapıştırıyorum. o zaman önermişim ama şu an emin değilim. bir de o zamanlar şu orijinal temizleme kartuşu yerine sırf suyla temizlemek için bir eleman evde çip yapıp satıyordu ara ara 15 dolar mı neydi. monte ediyordun o zımbırtısız çalışıyordu. fiyatları da şimdikine oranlarsan hemen hemen aynı oranda artmıştır herhalde.

Her ne kadar kullandığımız bentonit kumları daha sağlıklı bulsam da, kum temizliği bir noktadan sonra çile halini almaya başlıyor. Bizim evde iki kedi olunca ve koku sorunu da iyice artınca alternatif aramaya başladım. Her ne kadar çeşitli çözümler üretilmiş olsa da en teknolojik ve sağlıklı görünen "CatGenie" idi. Ben de bir adet CatGenie 120 +Plus almaya karar verdim.
Kurulumu gayet basit bir cihaz fakat tuvalete kurmanızı öneriyorum çünkü temiz su girişine ve atık su giderine ihtiyaç var. Mantığı basit: temiz su her defasında sistemi komple yıkamak için kullanılırken atık su gideri vasıtasıyla kirli sular tuvalete veya banyonun yanındaki atık su giderine yollanıyor. Kuruluma yardımcı olmak için bir broşür verilmiş ve az çok teknik işlerden anlıyorsanız kurmanız çocuk oyuncağı. Parçaların eksik olup olmadığını kontrol edebilmeniz için bir parça listesi eklemeyi de unutmamışlar ki bence güzel bir ayrıntı çünkü çok fazla parça var. Bu arada unutmadan ekleyeyim, sistem elektrikle çalışıyor tahmin edebileceğiniz gibi yani yakınlarda bir adet priz olması da şart.
Kutudan çıkanlar ise;
• CatGenie'nin kendisi
• Yedek Kum
• 1 adet temizleme kartuşu
• 1 adet bakım kartuşu
CatGenie'yi ister otomatik ister elle çalıştırabiliyorsunuz. Kedi tuvaletini yaptıktan sonra maksimum 10 dakika içinde çalışmaya başlıyor. Üzerindeki alıcı sayesinde kedinin ne zaman ayrıldığını anlayıp eğer kedi tuvalete tekrar girerse bu süreyi uzatıyor. Eğer otomatik kullanırsanız 240 yıkama yapan kartuş, elle başlatma seçildiğinde 120 yıkama yapabiliyor. Yıkama süreci ise oldukça basit, özel kumlar yıkanırken katılar kürek yardımıyla sistemin içine atılıp parçalanıyor, ardından atık su gideri vasıtasıyla dışarı atılıyor. Kurutma işlemi içinse sıcak hava üflenirken kartuştaki parfüm dışarıya hoş sayılabilecek bir koku yayıyor.
Kedilerimin sisteme alışması hiç zor olmadı. Bunun için yaygın kullanılan ve tavsiye edebileceğim yöntem eski kum kabının CatGenie'nin yanına konulması ve bir süre temizlenmemesi. Alternatif arayan kediler bir süre sonra temiz CatGenie'yi kullanmaya başlıyolar. Her ne kadar CatGenie'ye belirli saatlerde çalışma komutu verilebilse de ben otomatik yıkamayı alakasız zamanlarda rahatsız etmemesi için pek fazla tercih etmiyorum. Karşılaşılabilecek bir diğer problem ise kedilerin kumları dışarı fırlatması. Yedek kum fiyatları pahalı fakat özensiz kedimin etrafa saçmasıyla birlikte bir kutu kum yaklaşık 4 ay yetti. Yıkanırken de granüllerin azaldığını not etmek lazım. Yine bir yedek parça olan dezenfektan kartuş ise yıkama sıklığınıza bağlı olarak değişse de 3-4 ay idare eder diye düşünüyorum.
Gelelim belki de bir çoğumuzu en çok ilgilendiren konu olan fiyatlara, maalesef CatGenie çok da ucuz sayılmaz, ben aldığımda çok daha ucuzdu:
• CatGenie: 840 TL
• Yedek Kartuş: 83 TL
• Yedek Kum: 79 TL
Tüm bu masraflar ve aylık giderler göz önüne alındığında geriye tek bir soru kalıyor: Faydası zararından fazla mı?
Tek zararının ekonomik boyutta olduğunu ve hem kediler hem sizin için sağlık açısından önemli bir konu olduğu düşünülürse, bütçeniz yetiyorsa almanızı öneririm. Yalnız son not olarak şunu da belirtmeliyim, kedilerim her fırsatta CatGenie granülleri yerine normal bentonit kumu kullanmayı tercih ediyorlar.
  • passion rules the game  (07.11.17 17:18:43 ~ 17:21:23) 
şimdi baktım da biri custom firmware yazmış. catgenie kaldırtmış ama google grubuna falan başvurayım dedim, kodu ve flash yöntemini öğrenirsem iyi.


  • passion rules the game  (07.11.17 19:39:38) 
ben kullanıyorum. iki kedim var. otomatik modda çalışıyor günde 5 defa filan çalışıyor. 2 ayda bir kartuşu ve granülü değişiyor. ben granülü orijinal kullanmıyorum ama buna uygun bir granül buldum bir satıcıdan ona yaklaşık 50 veriyorum. kartuş da 150tl. bu durumda ayda ortalama 100 tl masraf yapıyor.

bu arada aletten çok memnunum. kumla uğraşma dönemim bitti. çok da güzel temizliyor. ama en azından 2 ayda bir en azından kartuşu değiştirirken şöyle güzelce bir temizlemek filan lazım, iyi bakım yapmazsan bozulur. yine de hergün bokla uğraşmaktan iyidir.
  • beyteper canavari  (09.11.17 16:29:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.