[]

Göz Kapağı

Merhaba yenilmez Galya'nın sadık vatandaşları..
Bendeniz, (daha önceki duyurularda milyon sefer yazmış olabilirim) 8.5 miyop ve 3 küsür astigmata sahip iki gözlü bir insan evladıyım.. (İki gözün numaralarını toplayınca 23 ediyor düşünün durumu)
2005 yılı Eylül ayından beri lens kullanıyorum. Sabah takıp akşam çıkarmak suretiyle. (09:00-20:00 diyebiliriz. Hatta 20:00'den çok daha erken genelde.)
Son 2 yıldır sinemada şurda burda, arada sırada sağ gözüm bulanıklaşır, net göremez olurdu lensle. Bu durumda ya suni göz yaşı damlası damlatır, ya gözümü biraz kurcalar lensi dış etkenle düzeltirdim. Ama son 1-2 aydır iyice rahatsız olmaya başladım.
Son haftalarda ise birşey geldi başıma. Arkadaş fotoğraf çekerken, "Yauv senin sağ göz neden daha kapalı" diye sordu.. "Yok canım hehe" diye geçiştirdim.. Ancak fotoğrafta harbiden öyle duruyordu..
Gel gelelim bu laftan sonra benim bu hafif sabıkalı sağ göz iyice dikkatimi çekti. Gerçekten sol göz lensliyken netliği hiç kaybetmezken, sağ göz bulanıklaşıyor mütemadiyen. Kuruyor, kayıyor. Bir noktaya boş boş baktığımda ise görüntü yok oluyor. (Bunu nasıl anlatayım bilmiyorum.. Hani bulut geliyor gibi gözün önüne. Rengarenk.. Sonra bir anda odaklanıyorum bir noktaya ve düzeliyor.)
Son olarak iyice baktım ve sağ göz kapağım cidden daha aşağıda. Hani "Hüsnü kuruntuluk" yapmak değil. Ayırt edilebilecek durumda..

Oh uzun uzun anlattım derdimi.. En kısa zamanda göz doktoruna gidiyorum.
Ama yinede sizin fikirlerinizi almak istedim. (Şişli'de göz doktoru tavsiye edeceklere de kapım açık.)

Sevgiler, saygılar..

 
Dunya goz hastanesi. Gormeyen gozumun gormemesinin devam etmesini sagladilar. Ayrica mavi gozlu ve bakimli bagyan doktorlari var, senede 1-2 kere hal hatir sormaya giderim.


  • erich  (03.02.10 22:00:31 ~ 22:00:40) 
@erich : "Gormeyen gozumun gormemesinin devam etmesini sagladilar" derken yaşanan korkutucu ironiden dolayı ters yöne doğru koşmalı mıyım?


  • quaker  (03.02.10 22:04:07 ~ 22:04:25) 
evet, dunya goz hastanesinden uzak dur hocam.


  • erich  (03.02.10 22:09:10) 
Bu arada, benim bu sağ gözün daha kapalı olması durumu, lensin kaymasını sağlıyor olabilir mi?
Doktora nasıl anlatmak lazım?

  • quaker  (03.02.10 22:20:15) 
Bunun nedeni; sağ gözününde büyük ihtimal ilerleme söz konusu (astigmat veya miyop) fakat lensinin numarasını değiştirmediğin için sağ gözün eskisine oranla lensle iyi göremiyor. bunun sonucu olarak sağ gözünü sol gözüne oranla görmek için daha fazla kısıyor olmalısın(farkında olmadan). doğal olarak yüz kasların bir süre sonra buna adapte olup normal zamanda da o şekilde duruyor.
Lenslerimi bende senin gibi sabah 8 gibi takıp gece 12 ye gibi çıkartıyorum(günlerce gözümde kalabilecek bir lens). bu sebeple 6 aylık lenslerimi 1 sene kadar kullanabiliyorum...zaman zaman dediğin olay benimde başıma geliyor ve astigmatı yüksek olan sağ gözümde nadiren bulanıklaşma oluyor, fakat bir kaç seri göz kırpışıyla düzeliyor. (belki de göz,odağı kaybediyor ve kapatıp açarken odak kendini ayarlıyor).
muhtemelen benimde göz numaram ilerledi fakat aynı lenslere devam ediyorum... benim korkum iki gözün ortansız görmesi ve bunun göz tembelliğini tetiklemesi.
En kısa zamanda ölçüm yaptırmanı tavsiye ederim.

sol göz (1.5 miyop, 0.25 astigmat[ihmal]) - sağ göz (1.25 astigmat,0.75 miyop)
  • orion takim yildizi  (03.02.10 22:22:55 ~ 22:26:27) 
@ orion takim yildizi : Hani ayağını kaldır tam üstüne bastın diyecek durumdayım. Bende 6 aylık lensleri 1 yıldır kullanıyorum ve ayrıca 2 yıldırda lens numaramı değiştirmedim.
Yarın hemen göz doktoruna gidiyorum. Astigmatın durumunu öğrenip hemen yeni lens almam gerekiyor.
İşin kötü tarafı daha lens alalı 1 ay oldu.. Elimde patlayacak 5 aylık lens.. Keşke değiştirilebilecek birşey olsaydı..
  • quaker  (03.02.10 22:28:57) 
eğer aldığın lensler Bausch & Lomb, Provision veya Air Optics ise zaten bunlar garantili lensler. istediğin zaman memnun değilim diye değiştirebilirsin ve hiçbir ücret alınmaz.


  • orion takim yildizi  (03.02.10 22:40:08) 
Lensler Bausch & Lomb ama yurt dışından alıyorum hep..
Lens.com üzerinden.. Çok daha ucuza geliyor diye hep oradan aldım. İncelemek lazım sitesini değiştim nasıl yapılır diye..

  • quaker  (03.02.10 22:52:05) 
yeri gelmişken dünya göz acaip kazık... gözünüzü makineye sokup "sorun şu" deyince 100 kağıtı bir güzel alıyorlar.


  • brkylmz  (03.02.10 23:51:37) 
Daha önce yazılmış ama Dünya Göz'den kaçın. Daha önce verdiğim bir cevapta detaylı açıklaması var. Şişli değilse de Beyoğlu Kuledibi'nde Eğitim Araştırma Hastanesi olabilir. Dünya Göz'de fahiş mangırların çözemediği ve teknik yetersizlik olduğu anlaşılan sorunu orada giderdim. Retina yırtılması idi sorun da.


  • uyuklayankedi  (04.02.10 02:43:46 ~ 14:06:46) 
Herkese cevapları için çok teşekkürler..
Artık bana yakın ve uygun neresiyse oraya giderim..
Numara değişikliklerimi de yazarım buraya yüzsüz gibi :)
  • quaker  (04.02.10 08:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.