[]

tek derdi iyi bal almak isteyen insan?

peyniri bulduk zeytini de bulduk sıra balda. bal lazım arkadaşlar. ama doğal olanından nereden buluruz nasıl buluruz? iyi bal oldugunu nasıl anlarız?




 
  • fotrsapka  (07.11.17 10:43:36) 
eğriçayır a bkz.


  • kobretti  (07.11.17 11:31:38) 
arkadaşımın kendi arıları var bal satıyorlar istersen onlardan alabilirsin.


  • sta  (07.11.17 11:55:41) 
Dostum iyi bal bulman neredeyse imkansiz. Arisina seker vermeyen arici yok.Daha once sekersiz bal yemis olsan, en azindan kotunun iyisini secebilirdin. Bal secerken senin yogunlasman gereken konu, balin kokusu olmali. Sekersiz balin cok yogun bir kokusu olur. Onun disinda rengi onemsizdir bazen daha koyu bazen daha acik renklerde olabilir.


  • tezek  (07.11.17 12:31:59) 
Bal her türlü çok az yenmesi gereken bir şeker kuyusu, doğal moğal diye gidip bir kilo bala 100 lira verme derim.


  • i was made for you  (07.11.17 12:34:02) 
annemin sözü: iyi bal şekerlenir :) gerçekten de öyle. bizde de kavanozdaki bal bi süre sonra böyle tane tane, içine toz şeker atmışsın gibi oluyor. onu bir kaseye döküp kasenin altına sıcak su koyup benmari usulü eritiyorsun yemeden önce.

bizimkiler gerçek balı buluyor valla, küçük bir ilçede yaşamanın güzellikleri. bana da gönderiyorlar. tadından bile anlaşılıyor aslında. bizim orada (çanakkale çevresi) köylerde yapan çok. bulunduğun yerde de küçük ilçelerin pazarlarına gidip bir iki soruştursan, özellikle yaşlılara falan sorsan bulursun bence. internettekilere güvenme ama.

ayrıca bal dünyadaki en yararlı şey olabilir. ben boğazım falan acırsa direk bi kaşık bal ya da ballı limon falan atıyorum yatmadan önce, hiçbir şeyim kalmıyor. nurofen falan hikaye. daha bir sürü şeye de iyi diyolla. yiyiniz.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (07.11.17 13:15:51) 
dedem arıcıdır. Daha doğrusu arıcılığı pek maddi amaçla yapmıyor. Arıya şeker/şerbet vermeyen nadirdir. Dedem yazın arılarını yaylaya götürür ve orada organik/doğal bal elde eder. Şekersiz bir balı ancak ve ancak tanıdığından alabilirsin. Çünkü bal olayında şerefsizlik çoktur. Bu sene dedemden 1 petek bal anca alabildim çünkü bu sene arı bal yapmamış.

Şeker verilmiş balı kaşığın/çatalın ucundan sarkıtırsan damlamaya yakın bir şekilde akar. Doğal bal ise uzayabildiği kadar uzayıp öyle akar. Doğal balda yoğun çiçek kokusunu alırsın. Petekli bal alacaksan dümdüz, bembeyaz ballara şüpheyle yaklaş. Petekte hafif renk farklılıkları varsa, koyuya yakınsa o balın şekersiz olma olasılığı daha yüksektir.

Bir de belli başlı bal çeşitleri vardır. Ayçiçeği, çam balı, kekik balı vb. gibi. Ayçiçeği balı değer açısından düşüktür. Çam balı da öyle yüksek değere sahip değildir. Benim tavsiyem kekik balı bulman. Kokusu efsanedir. Alışık değilsen birazcık boğazını yakabilir ama doğal bir antibiyotiktir.

aahh ahh 1999 senesindeki bal bir daha olmadı.. 120 kovan arı, yaklaşık 6 ton doğal, organik bal..
  • silah taciri  (07.11.17 14:44:38) 
Bana ulaşıyor.

Beğenmezse, şüphesi varsa da parasını iade alıyor =)
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (07.11.17 14:47:23) 
Artvin’den getirtiyorum ben, biraz pahalı oluyor ama lezzeti gayet iyi


  • saklisecilmemis  (07.11.17 22:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.