[]

sıfır telefon alma modası

etrafımdaki herkes yeni telefon alıyor. bizim ailede bile 3 buçuk yıl ile en fazla telefon kullanma süresi bende. annemde iphone 7 plus var yeni aldı. benim gerizekalılık olarak düşündüğüm bu trend hakkında ne düşünüyorsunuz? parası olan alsın mı?

parası olmayan da alıyor ama. et yemek, spor yapmak, eğitime para harcamak yerine telefon alıyor insanlar. benim yakınımdakiler de bunu yapınca çıldırıyorum. kendimi geçtim 5 yaşındaki çocuğu için bir şeyler yapmak yerine 5bin liraya telefon alıyor.


 
işin sonunda gelip senden para falan istemiyorlarsa boşver sana ne.


  • nrmnm  (07.11.17 00:10:28) 
param var telefonum bozulunca hanımın eski 5s telefonunu aldım onu kullanıyorum. telefona 5-6 lira vermek çılgınlık gibi geliyor.


  • prezarlatif  (07.11.17 00:13:15) 
Herkes nasıl mutlu olmak istiyorsa bırakın o şekilde olsun. Aynı şekilde alkol tüketimi de birçok zararı var ama karışmak kimsenin haddine olmamalı ya da sigara içmek de aynı şekilde. nasıl bu şekilde başkalarının davranışlarına karışamıyorsak elektronik cihaz seçimlerine de karışamayız. Aslında hiçbir şeylerine karışamayız. Bırakınız nasıl mutlu oluyorlarsa öyle olsun. Aİle içinde sizi de etkileyecek bir durum varsa tabi ki bu durumda sesinizi çıkarıp, bunun gereksiz harcama olduğunu belirtmeniz gerekir.


  • nickfury  (07.11.17 00:14:43) 
Çocuk için telefon almaya karşıyım. Onun dışında parası olan alsın tabii, gönül ister ki dediğin gibi çok daha değerli şeyler için harcasın parasını, mesela yoksula aç susuz çıplak olana yardım etsin, sokak hayvanları ve toplumun barışması için bişeyler yapabilsin vs. Ama herkes aynı kafada olamaz ki. Kimseye karışılmaması gerek. Boşver gerilme bu kadar. Sadece çocuğuna hem de 5000 liralık telefon alana pek de akıllıymış gibi davranmamak lazım.


  • yaren  (07.11.17 00:16:14) 
aptallık olduğunu düşünüyorum. param var ama hala iphone 5s kullanıyorum ve telefonun boku çıkana kadar da kullanacağım. zaten yaptığım şeyleri herhangi bir akıllı telefonla da yapabiliyorum, gidip 5 bin liraya telefon alacak mental duruma nasıl geliniyor merak ediyorum nasıl bir süreç olduğunu; hastalıklı bir durum bence. mr robot olmadıkça 5 bin liralık telefona elimi sürmem, he gün gelir de teknoloji geeki olursam(ki öyle bir gün gelmez) her fonksiyonu avucumun içi gibi bilir kullanırım o zaman ayrı.


  • vedatchilipeppers  (07.11.17 00:17:34) 
Populer kultur iste. Bu tarz seylere kapilmamak icin bence beyni egitmek gerek. Hele iphone tam bir populer kultur. 1500 tl ye on kat iyileri var piyasada.


  • imelih  (07.11.17 00:19:44) 
Et yiyorum, spor yapıyorum, yüksek lisans yapıyorum, hobilerim de var. 5000e de ön siparişle note 8 aldım.

Çok şükür para bol. Her şeye yetecek kadar var.
  • shenergy  (07.11.17 00:26:58) 
tamamen gereklilik ama- sene önce daha kolaydı şimdi taksit yapmıyorlar.


  • her gece aç  (07.11.17 00:27:13) 
bence telefonun eski olduğu için kıskanıyorsun.


  • aşksız prens  (07.11.17 00:34:28) 
maddi sikintim yok ama telefona 1500 tl den fazla vermem. su an hala 750 tl ye aldigim xiaomi redmi note 3'u kullaniyorum. cok memnun olmadigim yanlari kamerasi ve tasarimi ama 750 ye de hic kafaya takilacak sorunlar degil. telefon bozulsa/kaybolsa xiaomi mi 5s alirim, mi 6 almam. telefonu konusma disinda gunde max yarim saat kullaniyorumdur. cok fazla anlam yuklemiyorum telefona yeni telefon tanitildiginda heyecanlanmiyorum hic. fonksiyonel olarak bir yenilik getirmeyen her sene bir onceki modelin ayni ozelliklerin %5 - %10 daha iyisine sahip yeni model telefonlar cok ilgimi cekmiyor. galaxy s2 zamaninda cok ilgiliydim(super amoled plus ekran gibi reklamlarin etkisi) su an hic kalmadi ilgim.

almak isteyene karisamam ama bir telefona 6 bin tl vermeyi cok anlayamiyorum ben de.
  • qazwsx  (07.11.17 00:51:18 ~ 01:01:54) 
Ben de mi 5s plus aldım 4 ay falan oldu. Şimdi miu 9 çıkmasını bekliyorum.konuyla ne alakası var ben de anlamadım.


  • istebukadar  (07.11.17 00:52:25) 
Gerek duymuyorum şahsen değiştirmeye. Nokia lumia 820 var mesela, sanırım 4 yıldır filan bende. Hala cayır cayır, hızlı, tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor. Neden değiştireyim ki mesela şuan. Araba da değil mesela bi hevesim olsun..

Önemli olan 10.000tlye telefon almak değil 500 tllik dandik bi şey ile bile konuşacağın güzel dostlarının olması, mail atman gereken önemli dosyalarının olması, guzel bi sevgilinin olması. Yoksa bayılırsın binlerce tl, sonra yine yalnız başına okey atarsın, samsung galaksi de yaptığın gibi..
  • ssiradanbirigibi  (07.11.17 02:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.