[]

amerika'dan telefon getirme sınırı?

selam olsun size romalılar!

efendim olur da yolunuz amerika'ya düşerse, bilirsiniz ki pek çok kişi telefon talep edecek.

şimdi sorum şu, kayıt talebi olmayan bu gençlerin kaç tanesinin talebi karşılanabilir?

çantamda 30 telefonla gelmek istemiyorum. biraz okuduğuma göre de birden fazla telefonda çift verginlendirme vs vs bişiler yazmışlari yok mu bunun yolu yordamı?

 
bu konuda benim bildiğim kadarı ile sınır bireysel kullanım kadar oluyor, yani max 2 gibi düşünebilirsiniz.
daha fazla gelmez mi, gelir. Amma velakin riski ile birlikte gelir, bildiğim kadarı ile telefon yakalanırsa, öyle vergisi ve hatta çift vergisi ile de kurtaramıyorsunuz. Telefonlar yasak dolayısı ile ülkeye giremiyor.
Bence bu konuyu iyi araştırın.
  • cursor  (06.11.17 23:16:37) 
Iyi arastirilicak bir konu degil herkes farkli bir sey soyluyor. Ben Mesela telefonlara El kondugunu ilk defa simdi duydum


  • baldur2  (06.11.17 23:23:18) 
araştırılacak bir yeri yok çünkü 15 yıldır bu konu çok net:

siz 1 adet kendinize ait olmak üzere telefonla içeri girebilirsiniz. 2. telefon da dahil ekstra tum imei'li cihazlara el koyabilir gümrük. bunun aması maması yok. yasa bu. ha herkes yakalanıyor mu? yakalanmıyor. yakalanırsanız alıyorlar. bu da net. aynı anda hem iphone hem ipad yakalatıp el konulmuş bahtsız bedevi bildirdi. (tekrar yurtdışına çıkarken geri alıyorsunuz)
  • 507  (06.11.17 23:39:32 ~ 23:40:00) 
Dış hatlar son çıkışta gümrük polisleri var herkese bakarlar, şüpheli gördüğünü durdurur, x-ray cihazından geçirir çanta,poşet ne varsa, bugüne kadar hiç vergisini verin alın diyeni duymadım, el koyuluyor hemen ne varsa yasak olan, dışarıdan getirilen içkiyi bile alırlar. Duty free poşeti içinde olmazsa ve limit fazlası olursa alırlar, kaldı ki telefon daha riskli, yakalanırsanız çıkışta alırlar.


  • Uncle Sam  (07.11.17 07:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.