[]

photoshop derdi

merabalar.
ya benim fotoşopta imajların kalitesi çok düşüyor.
imajlarda büyütme küçültme yapınca, oranından bağımsız olarak, kalitesi dev düşüyor.
azcık oynatsan hemen flulaşıyor, pikselleşiyor.
bu nedendir (dohtor bey)
neden olur böyle?
nası düzelir de, azıcık oynatınca azıcık bozulur?

teşekkür ederim.

 
Fotoğrafları raw formatta çekersen görüntü kalitesi bozulmadan düzenleyebilirsin.


  • denef  (06.11.17 22:20:24) 
fotoğraf çekmek değil ya, internetten indirdiğim 1500lükler filan bile azcık değiştirince, rezalet. ekran görüntüsü alınca da (300 civarı bi boyutta mesela) 310 yapınca bile net fark oluyor kalitede. sanki toptan bi ayar sorunu var.


  • neynep  (06.11.17 22:27:15) 
Fotoğraflarda büyültme küçültme yapmadan önce layer menüsünden fotoğraf layerına sağ tıklayarak smart object yapmanı öneririm. Böylece boyutlandırma yaptığında sorun olmayacaktır. Ayrıca uyguladığın efektler yine layer üzerinde düzenlenebilir kalacak. Layer menüsünden değerlerini değiştirebilirsin.


  • deligine yuvarlanmis tavsan  (06.11.17 22:45:49) 
Sorduğunun RAW ile alakası yok, RAW exposure/level vs. ayarlarken esneklenir tanır hepsi o.

"Bozmadan büyütmek" gibi bir teknoloji teorik olarak mümkün değil, varolmayan bir detayı ekleyemezsin.

Zoom in/out yaparken bozuluyor diyorsan (kaydetmeden önce, çalışma alanında gördüğün görüntü) Edit>Preferences>Performance altında donanım hızlandırma seçenekleri olmalı, onarı kurcalayarak belki bir şeyler düzeltilebilr.

Kaydettikten sonra kötü diyorsan (JPEG kaydettiğini varsayıyorum) kaydederken kalite ayarları sorar, çok düşük kaliteli kaydediyor olma ihtimalin de var.
  • celeron 300a  (06.11.17 23:10:28 ~ 23:14:26) 
Bozmadan büyütmek demedim, azıcık büyütünce buna oranlı bozulması, daha önceden kullandığım zamanlardan aklımda kalan tahmini Aralık içinde bozulması, dedim. Bu bayaa haşat oluyor. Oransiz bozuluyor (azcık kucultunce coooook bozuluyor)


  • neynep  (07.11.17 10:34:47) 
Kaydetmeden önce görülüyor kalite düştüğü


  • neynep  (07.11.17 10:35:17) 
Üstteki arkadaşın da dediği gibi layerlarınıza “Convert to smart object” işlemini uygulayın.


  • Golden Ratio  (07.11.17 11:34:23) 
bununla ilgili bir ayar olması lazım setting-general sekmesinde. always convert smart object bla bla diye bir tik olmalı, ofis dışındayım ofise geçince bakayım.


  • Tears of Devil  (07.11.17 11:40:34) 
Tears of Devil, buldum orayı, seçili yaptım. smart olmasına dikkat edeceğim ok.


  • neynep  (08.11.17 01:40:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.