[]

100-200tl ye kaliteli kahve nasıl içilir?

Derslerden dolayı zaten çok kahve içiyorum.biraz kaliteli bir şey içmek istiyorum.amazondan french press gibi ıvır zıvır alabilirim ama ucuz olmalı, öyle çok alengirli makina alamam.
Hiç kahve türlerini bile bilmiyorum, çok uzağım olaya.kaliteli kahve nereden alınır, o konuda da fikrim yok.



 
mokalardan yapilan kahvelerin tadini cok sevdim ben. ama kahveleri biraz pahali olabilir.
makine 100 tl civarinda

  • omonia  (06.11.17 17:25:05) 
şöyle bir şeyle başlayabilirsin: kahhve.com

mocha pot'la normal ocakta kendine espresso yapabilirsin. üzerine süt ve şuruplar ekleyerek diğer kahvelerin yolunu açarsın
  • captainobvious  (06.11.17 17:25:49) 
  • omonia  (06.11.17 17:26:15) 
Demeyi unuttum. Yurtda yasıyorum yani Ocak yok. Kettle ım var ama


  • atomunicindekiduraganelektrondalgalari  (06.11.17 17:27:30) 
bir french press veya imkanın varsa filtre kahve makinesi al. kahveyi de buradan istediğin gibi çektirerek alırsın: www.sanalbaharat.com


  • inheritance  (06.11.17 17:45:26) 
Yapıştır gelsin bit.ly


  • snowman  (06.11.17 18:09:32) 
Selam,

Normalde Starbucks'tan bahsetmem bile ancak Bodum marka French press'lerin fiyatları 100tl civarıydı en son (kurla değişiyor ;)
Küçük boy'dan 2 kupa çıkar, gayet işinizi görür. Ben cam olanını kullanıyorum, memnunum. Yeşil ve plastik gibi olanı da alabilirsiniz ancak bulaşık makinesinde yıkanması önerilmiyor, 2 parça halinde elinizde kalır. Sürekli elde yıkarım derseniz fiyatı biraz daha uygun.

Kahve çekirdeğini ben internetten hiç almadım, görmeden bilmediğim yerden açıkcası almıyorum. 3rd wave kahvecileri deneyebilirsiniz, ben belli başlı olanların kendi blend'lerini alıyorum, en taze ve mevsime göre olanlar onlar genelde. Gönlünüze göre çektirirsiniz. Bu da 250 gr aldığınızı varsayarsak 30-40tl arası tutabilir. Hadi 50 TL diyelim, kaşık kupa falan da almış olun, 50 TL cepte :)

Kolay gelsin
  • hana bi  (06.11.17 19:22:32 ~ 19:23:38) 
Huni şeklinde Hario V60 demlik al. Bir de 100'lük kağıt filtreler var onlardan al. Yanına bir de hassas terazi aldın mı güzel filtre kahve yaparsın. Düzenli kahve kavuran bir yerden de taze kavrulmuş 250gr kahveyi V60'a göre çektirip 18 bardak kahve elde edebilirsin. Taze çekilmiş içmek istersen de el değirmeni alarak çözülebilir. Düzeneğin Toplamı 200 TL'yi geçmez.


  • nightwalkerg  (07.11.17 03:04:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.