[]

Avukat arkadaşlar: İsim değiştirme hk.

Annemin normalde çok güzel olan ismi nüfus memuruna kurban gidiyor (klasik hikaye).

Bunun için dilekçe vermek yeterli midir? Yolunu yordamını söyleyin de kurtulsun bizim valide.

Yok avukat tutmanız lazım derseniz de ne tür bir dava açılacak, masrafı ortalama ne kadar olur onu söyleyebilir misiniz?

 
dilekce verin asliye hukuka örnek dilekce cok taniklarinizi da ekleyin. Ozelden yardımcı olabilirim


  • bu benim teorim  (06.11.17 15:58:49) 
3bin tl gibi tutuyor sanirim.


  • nax  (06.11.17 16:23:56) 
Yeni kimliklerlerle ilgili şöyle bi haber gördüm ama: "Yeni kimliklerde büyük sürpriz! İsteyen adını ve soyadını değiştirebilecek"

Yapılan değişiklikler sosyal yaşamda birçok kolaylıkları da getireceğini belirten Şahin, "Yeni kanun ile ad ve soyadlarında imla hatası, anlam bozukluğu bulunanların bir kereye mahsusu mahkemeye gitmeksizin il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak düzeltme yaptırabilecekler. 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3'üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan veya problemli soyadları ile imla ve yazım hatası bulunan ya da düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları mahkeme kararı gerekmeksizin il/ilçe kurulu kararı ile değiştirilmesine imkan sağlanmaktadır. Düzenleme ile mahkemelerin iş yükü azaltılmakta, işlem süreci kısaltılmakta ve kolaylaştırılmaktadır” dedi.


www.hurriyet.com.tr
  • mkrk  (06.11.17 16:42:03 ~ 16:44:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.