[]

silikonla tavana korniş yapıştırılır mı?

dün çok kötü bir şey oldu ve kornişin bir kısmı tavandan çıktı perdelerimiz yere düştü :(

şimdi çoğu yeri hala vidalar tutuyor, diğer uç çıktı. ben oraya silikon basıp yapıştırsam tutar mı ki?

thx

 
aynı şey bana da oldu
silikon tutar mı bilmem
ben hemen ustayı çağırıp ekstra vida ekletip, olanları da sağlamlaştırttım.
  • interview with the vampire  (06.11.17 09:48:51) 
Tutmaz, hele ki perdelerin yıkanıp ıslakken asılması söz konusuysa o zaman kesin düşer.


  • curukturpkokusu  (06.11.17 10:02:04) 
montaj silikonu alırsanız. sıktıktan sonra kuruyana kadar alttan desteklerseniz vileda sapı gibi bir şeyle tutabilir.


  • kisa  (06.11.17 10:20:11) 
tutmaz kısa ömürlü olur
eğer vidalar sağlamsa onları tornavida ile sök pul atıp altına öyle tuttur kornişi daha güzeltutacaktır.

www.istanbulcivata.com
  • basond  (06.11.17 10:27:51 ~ 10:28:32) 
kesinlikle tutmaz. tutmuş gibi gözükse de illa ki düşer yine.

dübel ve vida sağlamsa, kornişin deliği genişlediyse pul koyup vidalayın.

dübel duvarsan ayrıldıysa bir boy büyük dübel takıp bir boy büyük vidayla tekrar vidalayın.
  • kibritsuyu  (06.11.17 10:34:18) 
Silikonu hafife almayın yav tutar. neleri tutturdum silikonlar. banyo tezgahım kare şeklinde köşe duvara tutturuldu silikonla (sadece 2 köşesi tutuyor) üstüne binen yük hatrı sayılır bir yük, 4 cm mermer + yuvarlak lavabo + batarya. burada dikkat edilmesi gereken husus şu, ne kadar çok silikon, o kadar iyi. yani silikonu sürdükten sonra tüm gücünüzle tavana doğru bastırmayın kornişi, yanlardan akıp gitmesin, 2 3 mm boşluk bırakın, o aradaki silikon adam tutar adam.


  • Tears of Devil  (06.11.17 10:34:24) 
ağırlığı maksimum 15-20 gram, üstüne takılan kağıt havlu ile birlikte hadi olsun sana 100 gram olan plastik kağıt havluluk bile silikonla 1 hafta dayanmadı. niye? çünkü havluyu koparma hareketi sürekli zorladı aleti.

belki sabit bir yük varsa, yani tablo asıp ellemezseniz durur. 2004 yılında fayansa silikonla yapıştırdığım banyo aynası da sapasağlam duruyor.

ama perde gibi sürekli açılan kapanan, sökülen, takılan, üzerinde hareketin olduğu şeyler %100 tutmaz. aklınıza gelen en sağlam yapıştırıcının bile yıllarca tutacağını sanmıyorum. illa bırakır.
  • kibritsuyu  (06.11.17 10:39:45) 
tutar.


  • hasmetizm 2046  (06.11.17 10:52:33) 
tutmaz


  • sta  (06.11.17 11:36:27) 
montaj silikonu ile 1.5 metreye 3 metrelik aynayı duvara yapıştırdım :)
ciddi bir tutunma ve dayanım gücü var. önemli olan kornişe iyi yapışıp yapışmayacağı.
ama şu da bir gerçek, montaj silikonunua 30 tl gibi bir para vemek yeine deliğe biraz tahta tıkıştırıp bir büyük vida ya da pul koyularak çözmek daha ucuz
  • kisa  (06.11.17 12:22:55) 
Normal silikon degil de sirf bu is icin yapistirici var nalnurlarda onlardan bol sikarsaniz ve iyice yapisana kadar perdeleri asmazsaniz tutuyor. Ama perdeleriniz cok agirsa bilemiycem


  • red g  (06.11.17 15:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.