[]

Telefon Tamir Eden Var mı Aranızda

Maddi büyük bir beklentim yok. Tamamen hoşuma gittiği için, piyasadan bozuk, ekranı kırık telefon alıp tamir edip satmak istiyorum. Harcadığım zamanın karşılığını alsam yeter diye düşünüyorum.

Ifixit'e falan baktım genel geçer Iphone, Samsung, Sony vs için gereken aletleri inceledim.

Isı tabancası, vantuz, pens, havya, lehim, tornavida seti dışında alet gerekli midir?

Atıyorum amper volt ölçü aleti, kapasitemetre vs?

Bir de ekran batarya vs orijinallerini nereden temin edebilirim? Ebay, aliexpress vs mümkün müdür?

 
son soru için; apple ürünleri için orijinal herhangi bir parçayı, herhangi biryerden satın alamazsın.


  • onurrrrr  (06.11.17 02:02:46) 
yeni model telefonlarda öyle board üzerinde amatörce tamir edilecek birşey artık yok. malzemelerin hepsi 402 hatta 201 kılıf sökersin de takmak içim mikroskop ve iyi tecrübe lazım. bütün chipler bga yani alttan bacaklı. elek ve bga rework makinası olmadan sökme takma çok zor. ekran-pil değişimi gibi işleri yapabilirsin.

ölçü aleti veya osiloskop aldın diyelim neyi neden ölçtüğünü bilmediğin sürece sana faydası olmayacak. hatta dediğim gibi board üzerinde parçalar o kadar ufak ki osiloskobun probu araya girmiyor bile.

para kazanmak istiyorsan macbook tamir etmeyi öğrenebilirsin.
www.youtube.com
  • orpheus  (06.11.17 02:04:26 ~ 02:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.