[]

-10 derecede giyilecek mont ve bot

şubatta danimarka ve norveç'e gideceğim, fakat o mevsimde sıcak tutacak bir monta sahip olduğumu düşünmüyorum. istanbul'da giydiğim paltoyu giysem götüm donar diye düşündüğüm için mont ve bot alacağım ama hangi tür ve nereden almalıyım pek bilemiyorum.

bir fikri veya daha önce böyle bir deneyimi olan biri varsa eğer önerilere açığım. nereden hesaplı bir şeyler bulurum, kayak montu mu, kaz tüyü mü, vb...


 
Kayak montu yeter. Icine de atlet (ben yun atlet giyiyorum, termal de tercih edilebilir) tshirt kazak/uzun kollu uclusu.

Ayakkabi olarak disi deri, ici tuylu/kurklu bi cizme giymistim. Herhangi bi kislik outdoor ayakkabisi da olur. Ya da dedigim gibi ici kurklu/tuylu bisey.

Pantolon da icine yun kulotlu corap giyiyodum. Bu arada ben oradaykennhava -28 idi :D -10 olsa pantolon icine corap giymezdim ama aliskanlik meselesi.

Atki, bere ve eldiven onemli ama cok.
  • kuehles blondes  (05.11.17 13:05:57) 
north face, jack wolfskinin cogu montu dertsizce bu geziyi yapmaniza olanak saglar.

bunun yaninda soguga karsi korunmak icin dikkat edilmesi gereken en önemli sey kalinlik ya da kislik seyler degil, katman katman giyinmektir.

üstte ve altta termal iclik varsa, corap ve ayakkabi kaliteli ise pek sirtiniz yere gelmez. monttan cok daha önemli bu 4 sey. mont önemsiz degil ama bunlar daha dikkatli secilmesi gereken seyler.

-10 cok cok sikintili degildir.

ek olarak duruma göre kesinlikle günes gözlügü ve düzgün cilt kremi alin. asagi yukari her sene degismekle 10-30 gün arasi -10 civari geciyor burada, yilin 4-5 ayi 0 derece civarlarinda, ben bu sekilde korunuyorum soguktan. isin zorlayan kismi indoor ve outdoor arasindaki sicaklik farki, kisin genelde mont üzeri tshirt giyiyorum bu sekilde.
  • kurnaz  (05.11.17 13:08:57) 
atkı, bere ve eldivenin önemi hususunda kuehles hanıma katılıyorum. ben decathlon'dan yapmıştım ölümcül kış alışverişimi. quechua'nın yeşil montu var, ondan almıştım. yaklaşık bir ay boyunca minimum -2, maksimum -24, ortalama -10 civarında gezmiş ve üşümemiştim. yani yine üşünüyor da hiç "hemen eve gitmem lazım" düşüncesi olmuyor, dişlerin takırdamıyor.

ben atkı yerine şey kullandıydım, buff diyorlar galiba, o nane. hem boynumu hem ağzımı kapatıyordu, hatta bazen kendimden geçip burnuma kadar çektiğim oluyordu. iki kat çorap ve İÇ DONU da ekledin mi tamamdır. şahsımca dikkat edilmesi gereken hususlar,

* ya çoraplar ince ya da bot bol olsun, iki kat çorap kan dolaşımını engellememeli veya ayağı sıkmamalı. yoksa kan akışını iyice yavaşlatacağın için bir saatin sonunda ayaklarını hissetmezsin beş kat çorap giysen bile.

* çok kat giyinmek iyi değil, daha fazla üşütür ve hatta terleteceği için muhtemelen direkt hasta eder. güzel bir atlet, üstüne kazak-gömlek tarzı bi' şey, onun üstüne de sağlam bir mont iyidir.

gittiğim yerde bana "sıcak tutmaya çalışma, o zaman daha kötü hissedersin, canını çok sıkmayacak kadar üşümen lazım" demişlerdi. haklılarmış. lahana gibi beş kat giyindiğimde çok daha fazla rahatsız hissediyordum şahsen.
  • der meister  (05.11.17 13:11:21) 
-17'leri gormustuk o gun kopenhag'da columbia montum vardi pek etkilemedi. 2 saat kadar sonra bacaklardan usumeye baslamistim ama bi tek pantol giydigim icin.


  • jedilance  (05.11.17 14:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.